Er der arbejde til alle?

Den økonomiske krise har haft store menneskelige omkostninger og har skabt ufrivillig ledighed i store dele af den europæiske befolkning. Særligt Europas ungdom betaler prisen for den sparekurs, som føres i mange europæiske lande i kølvandet på krisen. Hver fjerde ung i EU står i dag uden arbejde. I nogle lande er ungdomsarbejdsløsheden på 60 procent. Hvad gør EU for at skabe arbejdspladser? Er der arbejde nok til alle? Og hvilken betydning har den fri bevægelighed for det europæiske arbejdsmarked?

Den fri bevægelighed er et grundprincip i EU. Men er det en fordel eller en ulempe at EU´s borgere frit kan bo og arbejde i et hvilket som helst EU-land på lige fod med landets egne borgere? Bør EU harmonisere sociale standarder for at skabe lige vilkår for europæiske arbejdstagere og undgå unfair konkurrence på løn og arbejdsvilkår? Og hvordan bekæmper vi social dumping?

Disse spørgsmål diskuteres af Nadja Lundholm Olsen, der er ekspert i EU´s arbejdsmarkedspolitik, og Jens Arnholtz fra FAOS, der er ekspert i arbejdsmigration og europæiske arbejdsmarkedsforhold, på et debatmøde arrangeret af Oplysningsforbundet DEO.

Det koster 20 kr. for studerende at deltage og 50 kr. for alle andre, dog er det gratis for medlemmer af DEO og betalende abonnenter på tidsskriftet NOTAT.

Læs mere på Arbejdermuseets hjemmeside