FAOS information nr. 39 – Københavns Universitet

FAOS > Nyheder > FAOS information nr. 39

30. september 2009

FAOS information nr. 39

Et nyt nummer af nyhedsbrevet FAOS information er udkommet.

Forsideartiklen omhandler en ny bog af Jesper Due og Jørgen Steen Madsen om forhandlingerne på det offentlige aftaleområde 2008: Forligsmagere og Forumshoppere. Artiklen 'Kønsskiftefag i det offentlige aftalesystem' fokuserer på kvindernes indtog blandt forhandlingsledere mm. på det offentlige område.

Anna Ilsøes artikel 'Decentralisering - til begge parters fordel' handler om udbredelsen og effekten af lokale forhandlinger på virksomhederne.

Klaus Pedersen har taget begrebet 'entrepriseansvar' i forbindelse med spørgsmålet om inddrivelse af gæld og opfyldelse af lønkrav mod udenlandske virksomheder op til behandling i artiklen 'Entrepriseansvar ved brug af udenlandske tjenesteydere'.

Steen E. Navrbjerg beskriver i artiklen 'Tillidsrepræsentanten 2009/2010 - nye udfordringer'  et spritnyt projekt, som skal undersøge tillidsrepræsentantens forskellige roller mv.

Endelig skriver Jesper Due og Jørgen Steen Madsen om utilsigtede virkninger i 'Hvad der kan komme ud af et besøg på Rådhuskroen' for 40 år siden.

Læs disse og andre artikler i FAOS information nr. 39.

Download hele nyhedsbrevet (pdf)