12. februar

Forbedringerne i de nye overenskomster kommer mange til gode, mener formanden for Dansk El-Forbund Jørgen Juul Rasmussen. Det skrev Def.dk mandag. Overordnet er vi tilfredse, sagde Jørgen Juul Rasmussen efter søndagens forlig. Blandt de forbedringer, DEF-formanden nævner, er de generelle lønstigninger, som efter alt at dømme vil sikre og måske endda forbedre reallønnen, forbedringer på uddannelsesområdet og bedre forældreorlovs- og barselsbetingelser. Et af de vigtige elementer er forhøjelsen af fritvalgs-kontoen, hvor indbetalingen fordobles fra en til to procent over tre år – og det er altså penge lige ned i foret til alle, siger formanden. Jørgen Juul Rasmussen nævner også tillidsrepræsentanternes forbedrede muligheder for at kigge virksomhedernes brug af vikarer i kortene som en vigtig forbedring.

Sektorbestyrelsen i HK/Privat har anbefalet et ja til industriens overenskomst, fremgår det af HK.dk. På et møde mandag tilsluttede sektorbestyrelsen sig formandskabets anbefaling af et ja. Ja’et fra HK/Privats sektorbestyrelse er efterfølgende blevet præsenteret på et møde med de andre fagforbund i CO-industri.

Et tillidsmandsmøde i sidste uge om OK2014 satte fokus på en fælles kamp for at forsvare overenskomsterne. Byggefagenes Samvirke, 3F København og LO Hovedstaden går nu sammen i en fælles kampagne for at slå fast, at det er nu, der skal sættes ind mod social dumping, hvis ikke den danske model på arbejdsmarkedet skal undermineres. Det fremgår af Arbejderen. Vi vil ikke længere acceptere social dumpning, underbetaling og underløbning af vores overenskomster, skriver parterne i en fælles udtalelse. Vi stiller krav om, at vores overenskomster beskyttes med kædeansvar og tredjepartsforpligtelser, som binder alle arbejdsgivere til at behandle alle lønmodtagere anstændigt og på lige vilkår, lyder det i udtalelsen. Af Arbejderen fremgår det også, at 3F København har oprettet en aktivistgruppe og opfordrer medlemmerne til at blive OK-aktivister. Ideen er, at aktiviteterne får medlemmerne til at blive mere opmærksomme på overenskomsterne, og at det så i sidste ende får flere til at stemme om det endelige overenskomstresultat, når det bliver lagt frem, skriver Arbejderen.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.