12. marts

HK/Privat og arbejdsgiverforeningen Asfaltindustrien er blevet enige om en ny treårig aftale. Parterne har indgået en aftale, der lægger sig i slipstrømmen af overenskomsten med Dansk Byggeri, skriver HK.dk. Det er et fornuftig forlig, der sætter turbo på medlemmernes muligheder for efteruddannelse, fortæller faglig sekretær Vibeke Ansbjerg, HK/Privat. Alle medarbejdere, der bliver sagt op, får ret til en uges ekstra uddannelse oven i de to uger, de har i forvejen.

I fredags (7. marts) indgik Dansk Metal og DIO 1 på vegne af ATL, AKT, ATV, ATD og JA en treårig aftale om at forny Metal-Transportoverenskomsten. Det fremgår af DI.dk. De nærmere bestemmelser og protokollaterne vedr. den nye overenskomst kan ses på DI’s hjemmeside

Efter 13 timers forhandlinger måtte FOA og arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv sent i aftes (11. marts) opgive at blive enige om forholdene for ansatte i de vikarbureauer på plejeområdet, der er medlemmer af Dansk Erhverv. Det skriver FOA.dk. Forhandlingerne fandt sted i Forligsinstitutionens regi, og det forventes, at FOA og arbejdsgiverne bliver indkaldt til nye forhandlinger i Forligsinstitutionen i næste uge.

Forhandlingerne mellem TL og Tekniq, Dansk Byggeri og Dansk Mode & Textil i Forligsinstitutionen er igen brudt sammen. Mandag og i går var TL i Forligsinstitutionen for at forhandle med de tre arbejdsgiverorganisationer, men forhandlingerne har ikke ført til noget resultat, og parterne afventer nu et mæglingsforslag fra forligsmanden. Det fremgår af TL.dk.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.