24. januar

På 3f.dk ligger 3F’ernes ønskeliste med krav til de nye overenskomster. Sikring af reallønnen og nye bremser på løndumping står øverst på listen, viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F, hvor 1.428 3F'ere har deltaget. Ifølge undersøgelsen ønsker 46 procent en styrket indsats mod social dumping, og 43 procent ønsker mere i løn. Derudover peger 3F’erne også på, at arbejdsgiverne skal forpligtes til at tage ansvar for, at der findes gode danske job i fremtiden. Det skal ske ved, at arbejdsgiverne investerer i job og uddannelse (det mener 34 procent), og nye overenskomster skal hindre lønnedgang og ringere vilkår ved udlicitering (28 procent). Arbejdsgiverne skal sikre flere fastansatte i stedet for øget brug af vikarer (28 procent), og der skal sikres flere lærlingepladser (25 procent).

Formænd for 18 nord- og vestjyske afdelinger af Dansk Metal sender nu et tydeligt budskab til fagbevægelsens topforhandlere i overenskomstforhandlingerne: I har opbakning til at lægge maksimalt pres på arbejdsgiverne. Det fremgår af Arbejderen.dk. I en fælles udtalelse skriver formændene, at medlemmerne forventer flere kroner i lønningsposen – og de er klar til at konflikte, hvis det bliver nødvendigt. Formand for Metal Aalborg, Jan Gregersen, er en af dem, der har sat sin underskrift på udtalelsen. Medlemmerne har oplevet, at de er blevet presset på deres sociale sikkerhed, med en halvering af dagpengeperioden og en fordobling af genoptjeningskravet – det har arbejdsgiverne et medansvar for, siger Jan Gregersen. Derfor forventer medlemmerne, at der kommer bedre muligheder for opkvalificering i deres opsigelsesperiode, betalt af arbejdsgiverne, siger han.

Ifølge Simon Tøgern, formand for HK/Privat, består en af vanskelighederne ved denne runde overenskomstforhandlinger i, at DI ikke åbent vil erkende, at det faktisk går rigtigt godt for mange af deres medlemsvirksomheder. Specielt for de mange DI-virksomheder, som ikke er afhængige af en sløv indenlandsk økonomi, men som nyder godt af at være til stede på nogle af klodens mange store vækstmarkeder. Her bliver der tjent penge - og her er fremtidsudsigterne lyse, skriver Simon Tøgern i en leder i HK Privatbladet. I HK/Privat forventer vi ikke, at der bliver lagt op til lønfest, skriver Simon Tøgern videre, men efter to særdeles smalle overenskomstløsninger i 2010 og 2012 er der denne gang plads til at investere i fremtiden, mener HK/Privat-formanden.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.