10. april

På Hkkf.dk fremgår det, at 92,3% af medlemmerne i Hærens Konstabel – og Korporalforening (HKKF) har stemt ja til CFU-overenskomsten. Formand Flemming Vinther glæder sig over resultatet, og er meget glad for, at et massivt flertal har bakket op om bestyrelsens holdning. 33,2% af de stemmeberettigede tilkendegav sin stemme – en markant stigning i forhold til 2011, hvor 25% gik til urnerne. HKKFs overenskomst med Forsvarsministeriets Personalestyrelse har ikke været til afstemning i denne omgang, da enighed ikke kunne nås og forhandlingerne forlænges til 1. oktober 2015.

Ligeledes kan man læse på DEF.dk, at Dansk EL-forbund stemte ja til OK-15 med 85,2% ja-stemmer. Her var stemmeprocenten på 40,7%, hvilket også er en stigning set i forhold til sidste rundes forhandlinger.

I går var sidste mulighed for at stemme for eller imod OK15 for HK Stats medlemmer, og også her blev det et ja med 88% for. Stemmeprocenten var på 52,2%. I HK Stats ledelse glæder formand Rita Bundgaard sig over både det klare ja til resultatet og over, at interessen for at deltage i urafstemningen var så høj, og konkluderer, at de således ikke har ramt helt ved siden af, når så mange stemte ja. Ligeledes glæder hun sig over, at stemmeprocenten er så høj, da det vidner om en øget interesse for overenskomst forhandlinger generelt.

Du kan printe dagens resumé ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.