11. marts

På Danmarks Lærerforenings hjemmeside kunne man i mandags læse, at LC og Moderniseringsstyrelsen efter hårde forhandlinger har indgået overenskomstforlig for statsligt ansatte lærere og undervisere. Forliget indeholder bl.a. en fælles tilkendegivelse om arbejdstid. Selvom lærerforeningens hovedbestyrelse ifølge foreningens vedtægter har kompetence til at tage stilling til aftalen, vil den alligevel blive sendt til afstemning hos medlemmerne fra den 13.-23. marts. Urafstemningen er vejledende.

Dansk Sygeplejeråd skrev i går på deres hjemmeside, at de sidste brikker er faldet på plads på overenskomstområdet for statsligt ansatte sygeplejersker. De seneste forhandlinger har drejet sig om det specielle område, der omhandler statsansatte undervisere på SOSU-skoler og professionshøjskoler. Formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen udtaler, at forhandlingerne er endt med et resultat, som man vil anbefale medlemmerne at stemme ja til. Resultatet vil således blive sendt til vejledende afstemning hos foreningens statsansatte medlemmer, efter det centrale forlig er blevet godkendt.

Ligesom medlemmer af Jordemoderforeningen og Sundhedskartellet må også medlemmer af Dansk Socialrådgiverforening vente med urafstemning om overenskomstforlig på deres område, skriver Socialrdg.dk. Dette sker ifølge Majbrit Berlau, formand for sidstnævnte forening, af respekt for de organisationer, der endnu ikke har indgået aftaler. Foreningen forventer dog stadig at kunne sætte urafstemningen i gang i løbet af marts.

Ifølge Arbejderen er forhandlingerne mellem KL og FOA omkring udmøntning af uddannelsesmidler nu genoptaget. Det sker efter, at et flertal i hovedbestyrelsen torsdag afviste den oprindelige aftale efter indvendinger fra medlemmer i den pædagogiske sektor. Afvisningen har dog ingen indflydelse på forhandlede resultater om generelle lønstigninger og arbejdstid.

Dansk Magisterforenings medlemmer vil fra den 12.-27. marts kunne stemme om årets overenskomstresultat, skrev Magisterbladet.dk i går. Et flertal i hovedbestyrelsen anbefaler et ja og lægger bl.a. vægt på, at aftalen indeholder en uges ekstra øremærket barsel til mænd samt sikring af reallønnen og højere lønstigninger end forventet. Hovedbestyrelsesmedlemmer, der anbefaler et nej, fokuserer i stedet på aftalens indførelse af en asymmetrisk reguleringsordning, og at alle foreningens krav på universitetsområdet blev afvist. 

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.