12. marts

I en artikel i Socialrådgiveren i dag udtaler Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau, at foreningens væsentligste krav til overenskomstforhandlingerne blev indfriet, og at hovedbestyrelsen derfor enstemmigt anbefaler et ja til aftalen. Forliget indebærer bl.a. reallønsstigninger, pensionsforbedringer og styrkelse af muligheder for efteruddannelse, men indeholder til Berlaus glæde ikke forenkling af arbejdstidsreglerne, som KL ellers ønskede.

På Ugeskrift for Lægers hjemmeside kunne man i går læse, at repræsentantskabet i Overlægeforeningen med et stort flertal har sagt ja til det overenskomstforlig med RLTN, der blev indgået den 25. februar. Formand for Overlægeforeningen Anja Mitchell har tidligere kaldt aftalen, der bl.a. indeholder generelle lønstigninger og stigning i pensionsdækningen, for ”et afdæmpet, men fornuftigt resultat”.

Ingeniørforeningen, IDA, har nu indgået overenskomstaftaler for kommunalt og regionalt ansatte chefer, skrev IDA.dk i går. Aftalerne indeholder foruden sikring af reallønnen også pensionsforbedringer samt midler til både et seniorprojekt og et projekt om kompetenceudvikling i forhold til kommunal teknologiledelse. Lone Retoft, der er direktør for juridisk rådgivning og arbejdsmarked i IDA, udtaler, at der især er tilfredshed med sikringen af reallønnen, der var et hovedkrav fra foreningens side.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.