14. april

Dansk Magisterforening (DM) skrev i går på deres hjemmeside, at urafstemningen om overenskomstresultaterne for både statsligt, kommunalt og regionalt ansatte akademikere er endt med 91,6 procent ja-stemmer og 8,4 procent nej-stemmer. Overenskomsterne er således godkendt og trådte allerede i kraft den 1. april. Formand for DM Ingrid Stage glæder sig over resultatet af afstemningen, og mener, at flertallet skyldes, at overenskomsterne indeholdt reelle forbedringer trods en hård arbejdsgivermodpart. Også hos Ingeniørforeningen IDA har et stort flertal af medlemmerne, 83 %, stemt ja til overenskomstresultatet, her ved en vejledende urafstemning. På IDA’s hjemmeside kan man ydermere læse, at Ansattes Råd i foreningen på baggrund af afstemningen også har sagt ja til forliget.

I går kunne man på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside læse, at alle centralorganisationerne i CFU har sagt ja til de statslige overenskomstfornyelser. Det samme gælder for Akademikerne.

3F skrev på deres hjemmeside i går, at 77 % af deres statsansatte medlemmer har sagt ja til overenskomstforliget. Formanden for 3F’s offentlige gruppe Ellen K. Lykkegård er glad for resultatet og for, at stemmeprocenten er steget, selvom hun dog gerne ville have den endnu længere op. Også blandt de statsansatte i DSB Vedligehold A/S har et flertal på 77,5 % stemt for overenskomstforliget, som dermed er godkendt. Dette fremgik af Dansk Jernbaneforbunds hjemmeside i går.

Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse har enstemmigt godkendt overenskomstaftalen med staten, og aftalen sendes nu til urafstemning blandt forbundets statsligt ansatte medlemmer, skrev Journalistfobundet.dk i går. Afstemningen slutter den 27. april. 

Du kan printe dagens resumé ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.