17. marts

Det blev i går eftermiddags afsløret, at omtrent 70 % af Danmarks Lærerforenings medlemmer har stemt ja til årets overenskomst med kommunerne, hvormed den kommer til at træde i kraft. Det fremgår af DR’s hjemmeside. Formand for foreningen, Anders Bondo Christensen, er klar over, at der ikke er tale om et jublende ja, og han er bevidst om lærernes arbejdsmæssige kvaler. Han mener dog, at det aktuelle forhandlingsresultat er det bedst mulige, og han håber at se positiv forandring rundtom på landets skoler i forlængelse heraf. Han understreger, at der ligger et stort opfølgnings- og implementeringsarbejde forude. Et ansvar, som ligger hos KL og DLF –ikke hos lærerne selv. Ifølge en artikel på Kl.dk glæder KL sig over lærernes ja til aftalen. Formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg, Michael Ziegler, mener på lige fod med Anders Bondo Christensen, at folkeskolen kan blive styrket i kraft af aftalen. Martin Damm, som er formand for KL, understreger vigtigheden af et godt samarbejde, hvilket den nyligt indgåede aftale danner grobund for. 77 % af lærerne deltog i afstemningen.

Ifølge en artikel på Folkeskolen.dk afholdt knap 52 organisationer i går et fælles møde på Arbejdermuseet for at godkende overenskomstaftalen for ansatte i kommuner og regioner, efter at det har været udskudt grundet FOA’s forhandlingsudfordringer. Forhandlingsfællesskabets formand, Anders Bondo Christensen, påpeger i sin tale, at man har formået at bryde tørken på det kommunale såvel som det regionale område. Han mener, at den danske model består selvom den er under pres – også efter dette års forhandlingers langstrakte og ejendommelige forløb. Han fremhæver her Finansministeriets store indflydelse samt afskedigelsen af KL’s bestyrelsesmedlem, Sine Sunesen. Anders Bondo Christensen mener, at Forhandlingsfællesskabet har vist sig som et stærkt fællesskab, og han tillægger sammenslutningen en stor del af æren for lærernes overenskomstresultater. Formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, deler Bondos begejstring for Forhandlingsfællesskabet. Ved udgangen af mødet godkendte Forhandlingsfællesskabet enstemmigt overenskomstforligene.

Af Farmakonom.dk kan man læse, at urafstemningen for Farmakonomforeningens medlemmer i kommuner, regioner og stat nu skydes i gang. Det kommer umiddelbart efter Forhandlingsfællesskabets godkendelse af de kommunale og regionale forlig. Formand for Farmakonomforeningen, Christina Dunrinck, oplyser, at det er en enig hovedbestyrelse, der anbefaler medlemmerne at stemme ja til en aftale, som demonstrerer Forhandlingsfællesskabets stærke position. Hun er overordnet meget tilfreds med forhandlingerne og finder resultaterne bedre end de sidste to gange. Afstemningen slutter d. 25. marts. Resultaterne på det kommunale og regionale område offentliggøres d. 27. marts, mens resultaterne på det statslige område først ser dagens lys d. 7. april.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.