19. marts

I går kunne man på Politiforbundet.dk læse, at en enig hovedbestyrelse i Politiforbundet har sagt ja til overenskomstaftalen for politiet. Beslutningen sker trods knaster, da man i stedet hæfter sig ved resultater som generelle lønstigninger, ekstra penge til lokalløn og en uges ekstra barselsorlov til fædre. Politiforbundet vil senest den 7. april melde tilbage til centralorganisationen CO10, og endelig stillingtagen til forliget for statsansatte sker den 10. april.

Efter Forhandlingsfællesskabet i mandags godkendte overenskomstforligene sættes urafstemningen for sygeplejerskerne nu i gang, skrev DSR.dk i går. Afstemningen varer til og med den 26. marts. Formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen mener, at forliget er den bedst mulige aftale og er udtryk for et bedre resultat end ved de tidligere overenskomstforhandlinger.

Formand for Landsforeningen for Socialpædagoger (LFS) Britt Pedersen er godt tilfreds med resultatet af overenskomstforhandlingerne for det pædagogiske område og anbefaler medlemmerne at stemme ja til forliget. I en artikel på LFS.dk fra i går hæfter hun sig især ved aftalens resultater om reallønsfremgang og fastholdelse af 37/3-afspadseringsreglen på døgnområdet. Derudover er hun lettet over, at den oprindelige aftale mellem FOA og KL blev nedstemt af FOA’s hovedbestyrelse, da de lønmæssige konsekvenser ifølge hende ville have været for store for det pædagogiske område. Medlemmer af LFS kan stemme om overenskomstforliget fra den 23. marts til den 15. april.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.