2. marts

Forhandlingerne mellem FOA og KL er stadig ikke udmundet i et forlig, skriver FOA.dk i dag. Opgaven med at finde en balance mellem FOA’s ønske om at sikre ufaglærte en uddannelse og KL’s krav om forenkling af overenskomsterne har ifølge formand for FOA Dennis Kristensen vist sig at være en større opgave, end begge parter troede. Kristensen fastholder dog optimismen og forventer, at forhandlingerne fortsætter i eftermiddag.

På KL’s hjemmeside kunne man i fredags læse, at der er indgået forlig mellem KL på den ene side og FOA, 3F, Socialpædagogernes Landsforbund og Sundhedskartellet på den anden side omkring det kommunale døgnområde. Aftalen betyder en forenkling og ensartning af arbejdstidsreglerne, hvilket var et afgørende krav fra KL’s side, da det ifølge dem vil gøre det nemmere for lederne at planlægge og styre mere effektivt. KL fik dog ikke deres krav om mulighed for 12-timers vagter samt afskaffelse af varsling for merarbejde og overarbejde igennem, da det mødte modstand fra arbejdstagersiden.

I går indgik HK Kommunal og KL forlig om overenskomsten for kommunalt ansatte HK’ere, skriver HK.dk. Samme sted erklærer formanden for HK Kommunal, Bodil Otto, sig tilfreds med aftalen. Hun nævner pensionsstigninger, lønstigninger og videreførelsen af Den Kommunale Kompetencefond som væsentlige resultater. Også vilkårene for de studerende forbedres med aftalen, da de fremover lønnes på samme grundløn som ikke-uddannede kontorassistenter samt får fuld pension. Bodil Otto ser nu frem til en afslutning af forhandlingerne på det regionale område, hvor man allerede har indgået et delforlig om en regional kompetencefond.

Natten til lørdag indgik Sundhedskartellet og KL overenskomstforlig, skrev DSR.dk i lørdags. Formanden for Dansk Sygeplejeråd og Sundhedskartellet, Grete Christensen, anser aftalen for fornuftig og hæfter sig ved resultater som pensionsforbedringer, løntillæg til de specialuddannede sygeplejersker/sundhedsplejersker samt forbedring af vilkår for akademisk uddannede sygeplejersker.

Dansk Socialrådgiverforening skrev i lørdags på deres hjemmeside, at de fredag aften havde indgået overenskomstaftale med de regionale arbejdsgivere i RLTN. Formand for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau anser aftalen, der bl.a. indebærer pensionsforbedringer, ATP-forbedringer samt etablering af en regional kompetencefond, for fornuftig. Af øvrige væsentlige resultater nævner Berlau igangsættelse af et projekt om sygehussocialrådgivernes indsats i forhold til at forkorte indlæggelsestider og mindske antallet af genindlæggelser samt et projekt om forbedring af rammerne for lokal løn.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.