23. januar

I dag fremgår det af Ingeniøren, at et af IDA’s hovedkrav ved OK15 er, at reallønnen skal sikres for de knap 10.000 ingeniører i stat, regioner og kommuner. Chefforhandler for IDA, Thomas Damkjær Pedersen, fortæller, at dette krav generelt ikke er blevet tilbagevist ved forhandlingsbordet. Et andet krav IDA har med til forhandlingsbordet, når det gælder det statslige område, er trivsel. Dette krav blev aktualiseret, da det i begyndelsen af januar kom frem, at de statslige arbejdsgivere planlagde at indføre en såkaldt McKinseymodel, som betyder, at medarbejderne i staten fremover skal lønnes i forhold til opstillede præstationsmål. Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i IDA frygter, at Moderniseringsstyrelsens fokus på en McKinseymodel vil gøre, at danske ingeniører muligvis ikke vil blive i Danmark, hvilket er en skræmmende tanke, idet vi i Danmark har mangel på ingeniører, forklarer Theissen.

I fagbladet Folkeskolen kan man i dag læse om forhandlingerne om lærernes undervisningstillæg, som KL ønsker at slippe af med. Michael Ziegler mener ikke, at lærerne kommer til at undervise flere timer hvis det tillæg ikke er der. Anders Bondo Christensen fortæller, hvordan han ikke er afvisende over for KL’s krav, da undervisningstillægget giver anledning til meget timetælleri, noget også skolelederne finder besværligt. Således er KL og Lærerforeningen nogenlunde enige på dette punkt.

Ifølge køreplanen for forhandlingerne på det kommunale område skulle alle organisationer senest have haft første forhandlingsmøde i går. I dag har KL og Forhandlingsfællesskabet deres andet forhandlingsmøde, hvor de vil diskutere de generelle krav på det kommunale område.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.