24. februar

Af KL’s hjemmeside fremgår det, at KL d. 21. februar indgik forlig med BUPL. Ifølge aftalen skal der gennemføres en analyse om arbejdstidsregler på dagområdet med henblik på at vurdere, om det er muligt at ensarte og smidiggøre den nuværende ordning ved eventuelt at lade flere områder være underlagt de samme regler. Ved OK18 er planen at aftale nye arbejdstidsregler for diverse grupper på nær skolepædagoger, for hvem der kun bliver tale om en mindre justering. Over de næste tre år gennemføres også et projekt til forbedring af pædagogisk arbejde på 0-6 års området, samt et projekt om erfaringsudveksling med folkeskoler, som et forsøg på at inddrage pædagogiske kompetencer i folkeskolen. Medlemmerne har desuden udsigt til en forhøjelse af pensionsbidraget med 0,39 procent pr. 1. juli 2016.

Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, understreger i et interview på Folkeskolen.dk, at der i overenskomstforhandlingerne ikke var penge nok på bordet til at lave en tilfredsstillende ændring af Lov 409, hvorfor det i stedet blev til et arbejdspapir i supplement til den eksisterende lovgivning. Han mener ikke, at en halvdårlig reformering af den omstridte lov havde været til gavn for nogen. Dog gør han sig fortsat forhåbninger om en central arbejdstidsaftale, og han mener, at den nye overenskomst kan være et skridt i retning heraf i kraft af dens styrkelse af gode lokale aftaler.

Ifølge en artikel på ida.dk er IDA’s og DdLs repræsentant i AC’s forhandlingsudvalg, Thomas Damkjær Petersen, godt tilfreds med den regionale overenskomstaftale, da IDA’s krav om sikring af reallønnen blev imødekommet. Han ser det desuden som et positivt træk, at regionerne udvider forældreorloven for fædre på lige fod med kommunerne og staten, så de offentlige arbejdspladser sammen kan styre mod ligestilling. At man har valgt at afsætte midler til forbedring af det psykiske arbejdsmiljø ser han også positivt på.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.