24. marts

Ifølge Gymnasieskolernes Lærerforenings hjemmeside lukkede stemmeurnerne for GL’s stemmeberettigede medlemmer i går. De har siden 10. marts stemt om overenskomstresultaterne. Resultatet af urafstemningen afsløres i dag, tirsdag, klokken 12.00 på GL.dk. Det samlede stemmeresultat for Akademikerne offentliggøres senest d. 10. april.

Knap 30 procent af de stemmeberettigede medlemmer af Dansk Sygeplejeråd har stemt til urafstemningen på det kommunale og regionale område. Det skriver Dansk Sygeplejeråd i går på deres hjemmeside. I 2013 var der tale om færre afgivne stemmer på dette tidspunkt i forløbet. Afstemningen lukker d. 26. marts kl. 23.59.

Partierne bag folkeskolereformen har afsat 75 millioner kroner til at evaluere reformen med fokus på undervisning, kompetenceudvikling, skoleledelse, trivsel og specialtilbud. Evalueringen forventes at ligge klar på Folketingsmedlemmernes skrivebord i begyndelsen af 2020. Undervisningsminister, Christine Antorini, ser evalueringen som en mulighed for at målrette indsatsen mod de reelle problemstillinger og lade de positive tiltag bestå. Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, klager ikke over evalueringstiltaget, men havde hellere set kvalificeret forskning gå forud for reformen end omvendt.

Ifølge forhandlingsrepræsentant for SAMDATA\HK, Jens Rastrup Andersen, er resultaterne af årets kommunale overenskomstforhandlinger fornuftige og optimale i forhold til, hvad man kunne forvente at opnå. Det skriver han i en artikel på Hk.dk. Han fremhæver særligt forbedringerne på pensionsområdet og kompetenceudviklingskapital, som overenskomstens helt store opnåelser. Derudover fremhæver han vigtigheden af at bevare kerneværdier som for eksempel betalt frokost og betalt overarbejde. Jens Rastrup bemærker, at overenskomstønskerne blev indsamlet fra medlemmerne, og han føler sig overbevist om, at denne tilgang fik KL og Danske Regioner til at lytte. Medlemmerne kan stemme indtil 9. april kl. 12, hvilket Jens Rastrup stærkt opfordrer til.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.