25. marts

I går offentliggjorde Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) resultatet af urafstemningen om dette års overenskomstforlig. På deres hjemmeside skriver de, at 54,5 % af de stemmeberettige havde afgivet deres stemme, inden fristen udløb, hvilket er en lavere stemmeprocent end vanligt for GL. Heraf stemte 55 % ja, 29 % nej og 15 % blankt. Antallet af blanke stemmer er højere end ved tidligere overenskomstafstemninger hos GL. Formand for GL Annette Nordstrøm Hansen mener, at den lavere stemmeprocent og stigningen i blanke stemmer skyldes, at der på grund af arbejdsgiverne ikke blev flyttet meget på arbejdstidsområdet. Hun er dog glad for, at aftalen, der bl.a. indebærer reallønssikring og en uges ekstra barsel til fædre, fik et ja fra medlemmerne.

I fredags blev der indgået forlig for ledere på beredskabsområdet mellem KL på den ene side og Det Offentlige Beredskabs Landsforbund, Ingeniørforeningen IDA og Teknisk Landsforbund på den anden side. På KL.dk kan man i dag læse, at forliget bl.a. indebærer en forhøjelse af vagtbetaling til indsatsledere og af pensionsbidraget. På IDA.dk uddybes det, at der også er afsat midler til kompetencefonden. Forliget for basispersonale i beredskabet blev ifølge KL.dk indgået den 12. marts mellem KL og arbejdstagerorganisationerne FOA og Det Offentlige Beredskabs Landsforbund.

Formand for Dansk Jernbaneforbund (DJF) Henrik Horup anbefaler sammen med et flertal i Dansk Jernbaneforbunds hovedbestyrelse et ja til overenskomstresultaterne, skrev DJF.dk i går. Det drejer sig om både forliget på det statslige område mellem Moderniseringsstyrelsen og CFU og forliget på det kommunale og regionale område mellem KL og Forhandlingsfællesskabet. Ifølge Horup kan krisen stadig mærkes, og overenskomstforhandlingerne har været svære, men han er alligevel positiv over for fremtiden.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.