26. januar

Fredagens forhandlinger mellem KL og Forhandlingsfællesskabet foregik ifølge SL.dk i god stemning. KL ønsker stadig justeringer på MED- og TR-området, men ifølge formand for Socialpædagogernes Landsforbund, Benny Andersen, er der enighed om de store linjer. Han vil dog arbejde for en omlægning af døgnarbejdstidsreglerne samt en videreførelse af tryghedspuljen og kompetencefonden. Formand for Dansk Sygeplejeråd og Sundhedskartellet, Grete Christensen, udtalte til DSR.dk i fredags, at hun, som en del af Forhandlingsfællesskabet, er åben over for forbedringer og fornyelser af MED-systemet, og at der derfor er foreslået en analyse af systemet sammen med KL i den kommende overenskomstperiode for at få et fælles vidensgrundlag. Et andet emne under forhandlingerne var ifølge DSR.dk seniordage, hvor der er en vis uenighed, da KL ønsker en forskydning af mulighederne for disse, mens Forhandlingsfællesskabet har stillet krav om flere seniordage. Grete Christensen er dog optimistisk med hensyn til at finde en løsning, som begge parter kan være tilfredse med.

Avisen.dk skrev i går, at fagforbund, der organiserer statslige medarbejdere, er blevet enige om at kæmpe for en mindsteløn for statslige fuldtidsansatte på 19.500 kr. om måneden. Formand for CFU Flemming Vinther er begejstret for enigheden blandt forbundene og for den solidaritet med lavtlønnede, kravet er udtryk for. Finansminister Bjarne Corydon er bekymret for, hvilken virkning indførelse af mindsteløn på statens område vil have på det private arbejdsmarkeds lønstruktur. Vinther er dog optimistisk omkring gennemførelse af mindstelønnen, som han anser for ”indlysende rigtig”.

Formand for Danmarks Lærerforening (DLF) og for Forhandlingsfællesskabet Anders Bondo Christensen anser det for afgørende for de nuværende overenskomstforhandlinger, at regeringen har meldt ud, at man burde have konsulteret lærerne ved lovindgrebet, der i 2013 afsluttede konflikten mellem KL og DLF. Det skrev Fyens Stiftstidende i lørdags. Bondo Christensen er ifølge Folkeskolen.dk nu blevet inviteret til møde med beskæftigelsesministeren for at drøfte lovindgrebet.

Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen IDA, skriver i dag i Jyllands-Posten, i forlængelse af debatten om Moderniseringsstyrelsen udspil om god arbejdsgiveradfærd i staten, at foreningen ingen problemer har med, at deres medlemmer bliver målt og vejet på faglighed, kompetencer og resultater. Thiessen uddyber dog, at resultatmålinger skal suppleres med trivselsmålinger, og at foreningen længe har ønsket fokus på trivsel og medarbejdertilfredshed. Et af IDA’s hovedkrav til overenskomstforhandlingerne er, at Arbejdspladsvurderingerne, APV, løftes, og at der indgår sammenlignelige spørgsmål om netop medarbejdertilfredshed og trivsel.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.