27. februar

På Folkeskolen.dk kan man læse, at der i onsdags afholdtes det syvende og sidste regionale møde, hvor landets tillidsrepræsentanter fra folkeskolerne mødtes med DLF-ledelsen og diskuterede resultatet af OK15 aftalen. Tillidsrepræsentant for Knudsøskolen i Ry, Liss Eriksen, fortæller, at hun har nogle enkelte kolleger, der forholder sig kritisk til aftalen, men mener samtidig, at aftalen må ses som det bedste, lærerne kan opnå. Den samme stemning er at spore hos tillidsrepræsentant for Nibe Skole, Ingelise Hedegaard, som udtaler, at hun synes resultatet virker acceptabelt. Hun tror, at økonomien i aftalen - det ekstra løntrin - bliver et hovedargument, når aftalen skal til afstemning og krydset skal sættes.

Lønforhandlingschef i Djøf, Helene Rafn, opfordrer de privatansatte mandlige djøfere til at nærstudere den nylige indgåede aftale for de offentlige mandlige djøfere, da de får en uges ekstra forældreorlov med fuld løn. Det kan man læse i Djøfbladet. Hun mener, at det kan bruges som løftestang, når de private skal forhandle vilkår, uanset om det er i forbindelse med en årlig lønforhandling, eller om de skal starte nyt job. Ligeledes udtaler formand for Djøfs Overenskomstforening, Lars Qvistgaard, at aftalen om en uges øremærket forældreorlov til mændene, er et vigtigt skridt i retning af Djøfs politiske målsætning om mere forældreorlov til mænd.

I går blev der på det kommunale område indgået forlig om fællesoverenskomster og aftaler inden for pædagogisk område. Det fremgår af KL.dk. En fællesaftale om lokal løndannelse indebærer blandt andet, at der vil ske en forenkling af tvisteløsningssystemet for lokal løndannelse på pædagogisk område. Samtidig forhøjes pensionsbidraget for pædagogiske ledere med 0,38% til 16,02%, for pædagogisk personale inden for det forebyggende og dagbehandlende område med 0,38% til 14,97% og for pædagogisk personale i særlige stillinger med 0,4% til 15,40%.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.