28. januar

I et debatindlæg på Ugeskriftet.dk skriver regionernes politiske forhandlingsleder, Anders Kühnau, at man håber, at forhandlingsparterne i overenskomstforhandlingsforløbet kan blive enige om overenskomster, der i langt højere grad understøtter sammenhængende patientforløb og tværfaglighed samt sikrer gode patientoplevelser og arbejdsglæde blandt de ansatte. Kühnau udtaler, at målet er en overenskomst, der matcher virkelighedens udfordringer og patienternes behov. Camilla Rathcke, formand for Yngre Læger udtaler, at det er med stor tilfredshed og glæde, at hun konstaterer, at Danske Regioner arbejder på at lande en overenskomst, hvor det sammenhængende patientforløb, gode patientoplevelser og arbejdsglæde blandt de ansatte anses for en fælles interesse. Således hersker der imellem Danske Regioner og Yngre Læger enighed om disse overenskomstkrav og ingen af parterne forudser større interessekonflikter.

På tl.dk (Teknisk Landbrug) fremgår det, at Lone Engberg Thomsen, TL’s formand, ser en stor vigtighed i at fokusere på at fremtidssikre tekniske arbejdspladser i kommuner og regioner. Derfor har TL i overenskomstforhandlingerne, ud over løn og ansættelsesforhold, også fokus på et godt samarbejde på arbejdspladsen, samt at teknikere får bedre muligheder for kompetenceudvikling. Engberg Thomsen forklarer, at forhandlingerne er godt i gang, og at hun tror på, at det nok skal lykkes, da fornemmelsen er, at både arbejdsgiver og TL har en stor interesse i at skabe attraktive kommunale og regionale arbejdspladser.

I mandags inviterede Lærerforeningen samtlige tillidsrepræsentanter og kredsstyrelsesmedlemmer til orienteringsmøde om overenskomstforhandlingerne. Tilslutningen til mødet var ifølge formand Anders Bondo Christensen helt fantastisk og på Folkeskolen.dk kan man læse, hvordan flere måtte sidde på gulvet, på trods af at der var sat omkring 350 stole op. Et af målene med møderne er at klæde tillidsrepræsentanterne bedre på til at fortælle lærerne om overenskomstforhandlingerne. Det er ifølge Bondo Christensen afgørende for lærerne at opleve, at der bliver taget hånd om situationen. Tillidsrepræsentant på Hanssted Skole i Valby, Tina Else Aabo, udtaler, hvordan et overenskomstresultat umuligt kan stille lærerne dårligere end tilfældet er i dag. Ifølge hende er lærerne på et lavpunkt, og hvis forholdene forringes har hun svært ved at se, hvordan man kan være lærer mere.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.