4. marts

Efter over en uges forhandlinger indgik FOA og KL natten til tirsdag en aftale, skrev FOA.dk i går. Her omtales kun, at overenskomstaftalen indeholder ret og pligt til uddannelse for ufaglærte, som var et ønske fra FOA’s side. Resten af forliget holdes hemmeligt, indtil det har været til behandling hos FOA’s hovedbestyrelse i morgen.

På Fagbladet3f.dk kommenterede formanden for 3F’s offentlige gruppe, Ellen K. Lykkegård, i går den nyligt indgåede overenskomstaftale for det kommunale døgnområde. Hun mener, at aftalen indeholder væsentlige forbedringer, selvom FOA også har måttet give sig på nogle områder. Ensartningen af arbejdstidsregler, som var KL’s krav, er ikke absolut, da der ifølge Lykkegård er bibeholdt enkelte forskelle. Samtidig hæfter hun sig ved, at arbejdstagerne grundet en forkortelse af normperioden er sikret en bedre løn for arbejde på skæve tidspunkter.

Socialpædagogernes hovedbestyrelse godkendte i går det samlede overenskomstforlig. Formand for Socialpædagogernes Landsforbund (SL) Benny Andersen erklærer på SL.dk, at han er tilfreds med resultatet, som han anser for et godt og solidt forlig, der sikrer medlemmerne en fornuftig arbejdstidsaftale samt en reallønsstigning. Andersen glæder sig ydermere over udvidelse af kompetencefonden, etablering af et rejsehold på arbejdsmiljøområdet, bevarelse af TR-rettigheder og igangsættelse af et uddannelsesprojekt for de lavest lønnede ufaglærte.  Aftalen skal til afstemning hos SL’s medlemmer i slutningen af marts. 

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.