9. februar

Det fremgik d. 7. februar af Business.dk, at Centralorganisationernes Fællesudvalg, CFU, fredag aften indgik en treårig overenskomst for landets 184.000 statsansatte. Overenskomsten medfører reallønsstigninger på knap 4,5 procent indtil 2017. Herudover får fædre for fremtiden en lønnet barselsuge ekstra –uden at dette influerer moderens barselsperiode. En hævelse af mindstelønnen, som var et af fagforeningernes krav, bliver ikke realiseret. Til gengæld er der øget pension i vente til de lavest lønnede. Formand for CFU, Flemming Vinther, er tilfreds med resultaterne af forhandlingerne, selvom de har været ”hårde og svære”. Finansminister, Bjarne Corydon, er også tilfreds med den balance, der er fundet, da reallønstigningerne mindsker lønudviklingsforskelle mellem offentlige ansatte og privatansatte, alt imens lønningerne i den offentlige sektor ikke overgår de privatansattes lønninger.

Forbundsformand Dennis Kristensen ytrer på FOA’s hjemmeside d. 7. februar, at han ikke blot finder de statsansattes forlig interessant for de statsansatte, men også for kommunalt og regionalt ansatte. Dette skyldes, at forliget for de statsansatte lægger kimen til de øvrige forlig. Fredagens forlig kan altså give et fingerpeg om lønstigningerne for ansatte i kommuner og regioner. Dennis Kristensen finder det bekymrende, at den største reallønsstigning på 3,2 procent af i alt 4,5 procent indtræffer i overenskomstperiodens sidste år, 2017, da det potentielt kan påvirke OK18 negativt. Kristensen er dog ganske tilfreds med både den forlængede barsel for fædre, pensionsstigningerne og den pæne lønstigning. Herudover ser han positivt på det aftalte projekt om forbedring af det psykiske arbejdsmiljø og håber, at dette tiltag vil smitte af på overenskomsterne for kommuner og regioner. Angående det forfejlede forsøg på en hævelse af mindstelønnen, finder Dennis Kristensen det sørgeligt, at en socialdemokratisk ledet regering i så høj grad lader sig påvirke af trusler om outsourcing fra den private sektor og mener desuden, at lavtlønskrav bedrøveligvis har bedre chancer under en borgerlig regering.

I en artikel i Sygeplejersken kan man i dag læse, at regionernes forhandlingsleder, Anders Kühnau, forventer mere tidssvarende overenskomster i forhold til de problemstillinger, sundhedsvæsenet står over for. Han fremhæver forbedringer af arbejdstidsreglerne som centrale for et bæredygtigt sundhedsvæsen. Forhandlingsfællesskabets forhandlingsleder på det offentlige område, Grete Christensen, ønsker at værne om medarbejdernes privatliv gennem forbedringer af arbejdstidsreglerne i retning af større forudsigelighed og medbestemmelse. Anders Kühnau anerkender vigtigheden af at værne om privatlivet, men han ser det bedst realiseret gennem et mindre kompliceret arbejdstidsregelsæt, som fordrer fleksibilitet. Ydermere finder Grete Christensen det vigtigt, at lønningerne i regionerne ikke sakker bagud, hvis det offentlige ikke skal ende som et andenrangs arbejdsmarked.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.