9. januar

I dag finder første forhandlingsmøde mellem Regionerne og Forhandlingsfælleskabet sted. På Regioner.dk kan man læse, at Danske Regioner bl.a. ønsker at sætte fokus på patienternes behov, når der skal forhandles ny overenskomst. Overenskomsterne skal altså i højere grad understøtte gode patientforløb. Samtidig kan man på Dansk Sygeplejerråds hjemmeside erfare, at deres fokus er på løn, faglighed, ligestilling og medindflydelse.

Som man kunne læse ud af nyhederne i går, foregik det første forhandlingsmøde mellem Forhandlingsfællesskabet og KL i en god og sober tone. I går kunne man i Jyllandsposten læse, at der allerede på førstedagen af forhandlingerne, mandag d. 5. januar, landede aftaler mellem KL og Forhandlingsfællesskabet, hvor Farmakonomforeningen kunne sætte et punktum i en etårig aftale. 

Landsforeningen for Socialpædagoger skriver, at KL's ønske om færre overenskomster anses som at være den største ”knast” i forhandlingerne. Landsforeningen for Socialpædagoger udtrykker bekymring over for dette, da en forenkling, ifølge dem, består af en række forringelser for medarbejderne, som bl.a. vil ramme ansatte på døgninstitutioner. På Socialrdg.dk kan man læse, at Dansk Socialrådgiverforenings forhandlingsdelegerede Majbrit Berlau heller ikke mener, at færre aftaler vil være en god løsning. Der er en mening med, at der er flere overenskomster på samme arbejdsplads, da arbejdsopgaverne er forskelligartede, udtaler hun.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.