30. januar

Greens Analyseinstitut har gennemført en analyse for Børsen, som tyder på, at det hverken bliver i år eller de kommende år, man som ansat i industrien skal gøre sig håb om mere i lønningsposen. Det er i hvert fald meldingen fra ni ud af ti af industriens topchefer, som mener, at omfanget af løn og personalegoder de næste fem år enten vil være faldende eller uændret. En tredjedel af topcheferne i industrien mener, at deres virksomhed de næste fem år vil være dårligere i stand til at betale højere lønninger eller personalegoder, end de er i dag.

Akademiker-organisationerne er enige om, hvilke krav de vil stille til overenskomstforhandlingerne. På djøf.dk kan man læse, at der udover generelle lønforbedringer bliver stillet krav om forbedringer i overenskomsterne gennem mere tryghed i ansættelsen, bedre mulighed for løn under barsel til fædre, kompetenceudvikling af medarbejderne og forbedring af arbejdsmiljøet.

Transportmagasinet.dk oplyser om, at en rundspørge i Berlingske Tidende viser, at 38 ud af 60 lokale fagforeningsledere, bl.a. fra 3F, vil stemme nej til et mæglingsforslag, hvis arbejdsgiverne ikke får et større ansvar for, at dansk overenskomst også er gældende for udenlandsk arbejdskraft.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.