4. marts

Godt 4.000 Falck-reddere fik ny overenskomst mandag morgen, skriver 3F.dk. Den treårige aftale er indgået mellem Falck A/S, 3F's Transportgruppe og 3F Københavns Chauffører. Når det gælder løn, satser og øvrig økonomi, følger reddernes overenskomst de andre aftaler, der er indgået på transportområdet. Den nye overenskomst ændrer ikke i arbejdstid og vilkår – der er sikret stabilitet, og et enigt forhandlingsudvalg har nikket ja til aftalen, udtaler Palle Thirstrup, forhandlingssekretær i 3F's Transportgruppe. Der er en enkelt nyskabelse i reddernes overenskomst, fremgår det af 3F.dk. Det er en kvalitetsfond, der skal styrke og udvikle redder-området. Fonden skal understøtte uddannelsesaktiviteter, styrke samarbejdet mellem Falck og reddernes tillidsrepræsentanter og bidrage til at styrke og udvide det organiserede arbejdsmarked. I løbet af de næste tre år sikres fonden økonomi, der svarer til 15 øre pr. arbejdstime. Det er både Falck og reddernes ansvar at understøtte arbejdet. De nærmere bestemmelser i den nye overenskomst kan ses på 3F’s hjemmeside.

Efter 18 timers konstante forhandlinger, måtte forhandlerne fra Fødevareforbundet NNF og DI kaste håndklædet i ringen og erkende, at de ikke kunne blive enige om nye overenskomster for ansatte på landets slagterier og fødevareindustrielle virksomheder. Det fremgår af NNF.dk. Fødevareforbundet vil nu underrette forligsmanden om sammenbruddet. Det er en meget ærgerlig situation, vi er kommet i, mener næstformand og forhandler i NNF, Tage Arentoft. Vi ville gerne have indgået et forlig til gavn for vores medlemmer, men vi må desværre erkende, at vi ikke har kunnet få enderne til at mødes, forklarer næstformanden.

På Forligsinstitutionens hjemmeside meddelte forligsmanden i går følgende om det videre forhandlingsforløb: ”…Der blev i går indgået forlig på anlægs- og byggeområdet, og der er nu forlig på overenskomster, der omfatter tæt ved 80 pct. af de involverede lønmodtagere. Forhandlinger på de resterende områder videreføres fra i dag i Forligsinstitutionens regi – og dermed inden for forligsmandslovens rammer – direkte mellem overenskomstparterne og om hele overenskomststoffet. Dette gælder også for martsoverenskomster mellem parter, hvor ingen er medlem af DA og LO. Jeg deltager for tiden i forhandlinger af enkelte overenskomster, og jeg vil i de kommende dage indkalde parter, der har anmodet om min bistand. I dag har jeg rådført mig med DA og LO om det fortsatte forhandlingsforløb. Jeg opfordrer på den baggrund alle overenskomstparter, hvor der endnu ikke er opnået forlig, til at intensivere forhandlingerne om overenskomstfornyelsen på egen hånd. Forligsinstitutionen skal orienteres om opnået enighed. Overenskomstparter, der ønsker bistand ved forhandlingen af overenskomster, bedes rette henvendelse til Forligsinstitutionen herom. Forligsinstitutionen skal senest mandag den 10. marts 2014 kl. 10.00 orienteres om status for de overenskomster, hvor der på det tidspunkt endnu ikke er indgået forlig. Parter, der på det tidspunkt ikke har indgået forlig, vil blive indkaldt til forhandling. Jeg har aftalt et nyt møde med hovedorganisationerne fredag den 7. marts 2014 kl. 14.00.”

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.