16. marts

Ifølge Berlingske afgøres det i dag, hvorvidt aftalen mellem Lærernes Centralorganisation og KL går igennem. Frustrationerne blandt medlemmerne er mange, men aftalen forventes dog at blive mødt med et flertal, da der trods alt er tale om små forbedringer, og fordi Hovedbestyrelsen og kredsformændene anbefaler et ja. Anders Bondo Christensen, som er formand for Danmarks Lærerforening, ser selv aftalen som en plan B og kan godt sætte sig ind i medlemmernes frustration. Han håber og tror dog på, at medlemmerne er i stand til at se bort fra skuffelserne og anerkende de muligheder, som årets aftale trods alt åbner op for.

Efter i sidste uge at have sendt overenskomstaftalen mellem FOA og KL tilbage på tegnebrættet har FOA’s Hovedbestyrelse i dag stemt ja til den reviderede aftale, hvormed bolden ligger hos medlemmerne, som kan stemme for eller imod aftalen fra d. 23. marts til d. 15. april. Forbundsformand, Dennis Kristensen, er særligt glad for reallønsfremgangen. Den store knast om uddannelsesaftalen er endt med, at der ikke bliver tale om en generel uddannelsesret til FOA’s medlemmer. Dennis Kristensen mener dog, at processen med KL har været givtig i form af små initiativer i retning af mere uddannelse. Kapitalen i kompetencefondene vil desuden blive øget.

Om 3Fs overenskomster siger formand for 3Fs offentlige gruppe, Ellen K Lykkegård, at der er mange 3F-fingeraftryk, selvom det ikke just er nogen fest. Det skriver Fagbladet 3F. Hun er særligt tilfreds med sikringen af reallønnen i både kommuner, regioner og staten. Også det øgede fokus på uddannelse og social dumping sætter hun pris på. Hun er dog skuffet over, at staten ikke gik forrest og kæmpede for en minimumsløn til lavestlønnede på 19.500 kroner, hvilket var de statsansattes kæphest i årets forhandlinger. De knap 40.000 offentligt ansatte 3F’ere skal nu stemme om aftalen.

Socialpædagogernes forbundsformand, Benny Andersen, mener ifølge en artikel i Socialpædagogen, at medlemmerne kan være rigtig godt tilfredse med resultaterne af årets forhandlinger på det kommunale og regionale område. Al bekymring om ufleksible arbejdstidsaftaler er blevet gjort til skamme, og Benny Andersen mener generelt, at der er god grund til at stemme ja til aftalen, da der er opnået væsentlige forbedringer. Hovedbestyrelsen bakker enstemmigt op om aftalen, hvis skæbne afgøres ved urafstemningens afslutning den 29. marts.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.