25. februar

RTLN og Akademikerne indgik natten mellem den 23. og 24. februar et forlig for regionalt ansatte akademikere, kunne man i går læse på Jordbrugs Akademikernes hjemmeside. Af væsentlige resultater nævnes igangsættelse af projekt om lokal løndannelse og en stigning i pensionsprocenten. Forliget sendes til godkendelse i organisationerne i begyndelsen af marts.

Selvom GL’s krav om at få skrevet præciseringer om godkendelse af tidsregistrering ind i den nyligt indgåede overenskomstaftale ikke blev indfriet, ser foreningens formand, Annette Nordstrøm Hansen, alligevel lyspunkter i aftalen, skriver Gymnasieskolen.dk i dag. Modparten, Moderniseringsstyrelsen, fik nemlig heller ikke deres krav om ændring af aftaleretten om løn, forringelse af ansættelsesregler og ændring i fagtillæg igennem, men gik i stedet med til at sætte fokus på at få tidsregistreringssystemet til at fungere, hvilket glæder Nordstrøm Hansen. Formanden for GL erklærer sig ydermere tilfreds med GL’s deltagelse i forhandlingsfællesskabet Akademikerne og mener, at samarbejdet har været afgørende for arbejdet med at presse Moderniseringsstyrelsen til at kigge på tidsregistreringen. Nordstrøm Hansen understreger dog i dag på GL.org, at aftalen ikke skal ses som en blåstempling af resultaterne fra overenskomstforhandlingerne i 2013, hvor gymnasielærernes forhandlingsret og arbejdstidsregler blev ændret. Hun skriver ligeledes, at selvom de aftalte lønstigninger er beskedne, var de, hvad der var muligt at opnå, og sikrer stadig reallønnen. Et flertal i GL’s hovedbestyrelse anbefaler medlemmerne at stemme ja til aftalen ved urafstemningerne i marts/april.

På Djøf.dk kunne man i går læse formand Lars Qvistgaards kommentarer til akademikerforliget på det regionale område. Han vurderer, at resultatet økonomisk ligger på linje med aftalen på det statslige område og langt hen ad vejen matcher det kommunale resultat. Især pensionsforbedringer og mulighed for at veksle disse til mere i løn er Qvistgaard tilfreds med, da han mener, at tiltagene er med til at sikre reallønnen. Han nævner endvidere aftalens initiativer om kompetenceudvikling og beskæftigelsesfremme som væsentlige.

HK Kommunals forhandlinger med KL er gået i stå, kunne man i går læse på HK.dk. Formand for HK Kommunal Østjylland Hans-Henrik Hansen udtaler, at KL kun ville tale om pensionsforbedringer, og at KL afviste at tale om HK Kommunals ønske om en fælles overenskomst på beskæftigelsesområdet. Ifølge formanden var det KL, der valgte at forlade forhandlingsbordet. Det er endnu ikke aftalt, hvornår forhandlingerne genoptages.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.