Mindearrangement for Jesper Due

Billede af Jesper DueJesper Due gik bort lillejuleaften sidste år. I en af nekrologerne blev Jesper kaldt Danmarks første arbejdsmarkedsforsker, og der er noget om snakken. Jesper har flere gange fortalt om den gang han kom i TV-avisens studie og værten, Ole Thisted, spurgte ham, hvad han skulle kalde ham. Jo, svarede Jesper, jeg er lektor og mag. art. i kultursociologi med en særlig interesse for industrielle relationer. Godt, svarede Ole Thisted, skal vi så ikke kalde dig arbejdsmarkedsforsker. Siden er vi mange, der blev arbejdsmarkedsforskere.

På denne dag skal vi mindes Jesper Due både med anekdoter og gode historier om Jesper, men også med indlæg om betydningen af den forskning, han bedrev sammen med sin faste samarbejdspartner Jørgen Steen Madsen. Vi skal dykke ned i centrale begreber i deres forskning, og vi skal høre nærmere om det sidste meget omfattende værk, de udgav om det offentlige aftalesystems historie.

På dagen vil du kunne møde tidl. beskæftigelsesminister og adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Jørn Neergaard Larsen, formand i Dansk Metal, Claus Jensen, viceadm. direktør i Dansk Industri, Kim Graugaard, direktør i Medarbejder- og Kompetencestyrelsen Signe Friberg Nielsen, tidl. adm. direktør for Akademikerne, Sine Sunesen og lektor Carsten Strøby Jensen, Sociologisk Institut, KU.

Desuden vil du kunne møde Jespers faste makker, Jørgen Steen Madsen, og det øvrige FAOS.

Programmet vil løbe frem til kl. 17.30, hvorefter vi vil byde på en let buffet. For dem der har lyst, vil der under buffeten være mulighed for at sige et par ord om Jesper.

Arrangementet er gratis, men forudsætter tilmelding. Der er et begrænset antal pladser.

Tilmeld dig mindearrangementet her