Seminar: Dialog om digitale platforme

Digitale arbejdsplatforme giver både nye muligheder og nye udfordringer. Foto: Colorbox

Arbejdsmarkedet er under forandring. Nye digitale arbejdsplatforme gør det let for danskere at supplere deres indtægter ved at udføre opgaver online. Digitaliseringen skaber således nye muligheder, men medfører også udfordringer. Hvilke veje er der til bæredygtige løsninger, som både sikrer ordentlige løn- og arbejdsvilkår og fair konkurrence? Og hvilken rolle spiller dialogen mellem arbejdsmarkedets parter i den proces?

Forskningsprojektet IRSDACE har på opdrag af EU-kommissionen undersøgt dialogen om platformsøkonomien i Danmark og seks andre EU-lande via interview med traditionelle aktører på arbejdsmarkedet – fagforeninger, arbejdsgiverforeninger, staten, EU – og nye aktører i platformsøkonomien – platformsejere og brugere af platformene. Målet har været at svare på, hvornår dialogen mellem aktørerne fører til udviklingen af bæredygtige løsninger, og hvordan man kan stimulere platformenes innovative og vækstmæssige potentiale.

Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på ved et arrangement på Københavns Universitet den 19. februar kl. 16. Her kan du høre oplæg ved lektor Anna Ilsøe, der dels har været tovholder på den danske del af undersøgelsen og dels har bidraget til den nye komparative rapport med resultater fra alle syv lande. Efterfølgende vil der være en paneldebat med Niels Grøn Seirup, DI, Thorkild Holmboe-Hay, 3F, Steffen Wegner Mortensen, Hilfr, og Morten Petersen, Worksome.  

Program

16.00-16.30: Hovedresultater fra forskningsprojektet IRSDACE - Social dialog i platformsøkonomien
Ved lektor Anna Ilsøe

16.30-16.45: Spørgsmål fra salen

16.45-17.15: Pause med kaffe og kage

17.15-18.00: Veje til bæredygtige digitale platforme i Danmark og Europa
Paneldebat ved:
Niels Grøn Seirup, Underdirektør, DI
Thorkild Holmboe-Hay, Politisk Rådgiver,
Steffen Wegner Mortensen, CEO, Hilfr
Morten Petersen, CEO, Worksome

Moderator: Anna Ilsøe

Arrangementet finder sted tirsdag d. 19. februar kl. 16.00-18.00 i lokale 35.01.06 på Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5A, 1353 København K

Seminaret er et samarbejde mellem Dansk Sociologiforening og FAOS.

OBS: Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Find vej på CSS til lokale 35.01.06: