28. oktober 2015

FAOS bidrager til internationalt værk

6. udgave af denne bog om nationale aftalesystemer og international regulering er udkommet på Sage (Europa og Amerika) og Allen & Unwin (Australien, New Zeeland og Asien).

Den 6. udgave er gennemrevideret med særlig vægt på globalisering og komparative teorier, herunder diskussion af tendenser til konvergens. I indledningen opstilles en ny analyseramme for studiet af de forskellige samfundstyper (’varieties of capitalism’), der præger de omhandlede lande. Og konklusionen giver en indsigtsfuld analyse af de kræfter, der skaber ’employment relations’ i verdensøkonomien.

For anden gang har FAOS-forskerne Søren Kaj Andersen, Jesper Due og Jørgen Steen Madsen skrevet kapitlet om Danmark. Bogen har udviklet sig til at blive et standardværk for studerende, forskere og praktikere over hele verden. Den dækker 12 forskellige lande – Storbritannien, USA, Canada, Australien, Italien, Frankrig, Tyskland, Danmark, Japan, Sydkorea, Kina og Indien. De enkelte landes ’employment relations systemer’ analyseres i en historisk, økonomisk, juridisk og politisk sammenhæng.

Bogen er redigeret af de australske forskere Greg J. Bamber, Russell D. Lansbury, Nivk Wailes og Chris F. Wright, der også har skrevet de indledende og afsluttende kapitler.Læs mere og køb bogen her