10. maj 2021

FAOS-forsker vinder pris

Lektor Christian Lyhne Ibsen modtager ’LERA 2021 John T. Dunlop Outstanding Scholar Award’ for hans bidrag til den internationale arbejdsmarkedsforskning.

Christian Lyhne Ibsen er som den første dansker blevet tildelt John T. Dunlop Outstanding Scholar Award. Prisen bliver uddelt af den amerikanske organisation The Labor and Employment Relations Association (LERA), som er en vidensorganisation for forskere og professionelle på arbejdsmarkedsområdet i USA.

I begrundelsen for prisen lægger juryen vægt på, at Christian Lyhne Ibsens forskning er af bemærkelsesværdig kvalitet og har været medvirkende til at udbrede kendskabet til vilkår og problemstillinger på arbejdsmarkeder nationalt såvel som internationalt. Juryen er imponerede over Christians brug af samfundsvidenskabelige forskningsmetoder kombineret med institutionel økonomisk teori, der bl.a. kaster lys over nogle af konsekvenserne af den finansielle krise i 2008. Især roser juryen, at Christians forskning skaber ny viden om, hvordan økonomisk vækst kan kombineres med socioøkonomisk lighed.

”Prisen er et flot kvalitetsstempel af Christians forskning og vi er glade for, at han har valgt at returnere til FAOS efter tre år i USA. Vi er sikre på, at Christian også fremover vil bidrage med forskning, der sætter aftryk i den danske og internationale forskning på arbejdsmarkedsområdet,” siger centerleder Søren Kaj Andersen.

Læs mere om LERA 2021 John T. Dunlop Outstanding Scholar Award