24. august 2018

FAOS’ forskere blandt KU’s mest citerede

Arbejdsmarkedsforskerne på FAOS er efterspurgte som eksperter i medierne, og er atter i år blandt KU’s mest citerede. Ifølge en ny opgørelse Uniavisen har lavet, er tre af de tyve mest citerede forskere på KU fra FAOS. Mikkel Mailand topper som den 4. mest citerede med 824 medieomtaler.

FAOS-forskerne Mikkel Mailand, Nana Wesley Hansen og Søren Kaj Andersen har det seneste år været blandt de 20 mest citerede forskere fra Københavns Universitet. Forskningsleder Mikkel Mailand er den mest citerede blandt de tre med en 4. plads på listen, lektor Nana Wesley Hansen indtager 13. pladsen, mens centerleder Søren Kaj Andersen ligger på en 17. plads.

For Mikkel Mailand og Nana Wesley Hansen var det især forårets overenskomstforhandler, der bragte dem i spil som eksperter i medierne. Under forhandlingerne blev begge dagligt kontaktet af journalister, der efterspurgte de to forskeres vurderinger og analyser af forhandlingsprocessen.

”På FAOS forsøger vi ikke at være politiserende og i stedet komme med nogle udtalelser, som kan forklare processen i et forhandlingsforløb og baggrunden for den. Vi forskere kan risikere at blive brugt som redskab af forhandlingsparterne, som nogle gange er meget strategiske i, hvad de siger, og hvad de ikke siger. Vi kan være med til at forme den offentlige opinion, og det er vi selvfølgelig opmærksomme på,” siger Mailand til Uniavisen.

Søren Kaj Andersen har som i foregående år været meget efterspurgt som ekspertkilde på især historier om det private arbejdsmarked. FAOS’ øvrige forskere optræder også ofte i medierne, hvor de på deres respektive områder formidler forskningsresultater eller deltager som ekspertkilder på aktuelle arbejdsmarkedsmæssige problemstillinger.

Læs hele opgørelsen ’KU’s 20 største mediedarlings 2018’ i Uniavisen.