3. oktober 2010

FAOS information nr. 42

Et nyt nummer af nyhedsbrevet FAOS information er udkommet.

Forsideartiklen Faldende organisationsgrad truer det kollektive aftalesystem omhandler en ny undersøgelse, der kortlægger udviklingen i organisationsgraden. Jesper Due og Jørgen Steen Madsen diskuterer resultaterne og ser på konsekvenserne af medlemsfaldet for det kollektive aftalesystem.  

I artiklen Social dumping - status og udfordringer gennemgår Klaus Pedersen og Søren Kaj Andersen forskellige ansvarsformer - kædeansvar, tredjepartsansvar og bestilleransvar - der kan indføres for at imødegå problemerne med social dumping. Der sættes også fokus på de initiativer, der blev taget ved OK-2010 for at hindre social dumping. 

Mikkel Mailand præsenterer i artiklen Med nedsat hastighed eller fuld fart mod et socialt Europa? projektet 'Slowing down Social Europe?'. Inden for de seneste år er de kræfter, der ønsker en begrænsning af EU-arbejdsmarkedsreguleringen, blevet styrket. Formålet med projektet er at analysere om indholdet i og vægten mellem forskellige reguleringstyper er blevet påvirket af denne styrkelse.

Læs disse og andre artikler i FAOS information nr. 42.

Download hele nyhedsbrevet (pdf)