5. marts
Det fremgår af Gl.org, at Gymnasieskolernes Lærerforenings (GL’s)s repræsentantskab i går var samlet for at tage stilling til overenskomstforhandlingernes resultater. Et flertal bestående af 133 repræsentanter anbefaler medlemmerne at stemme ja til årets resultat. En gruppe på 71 repræsentanter anbefaler et nej, mens 12 har valgt at forholde sig neutralt. Repræsentantskabet er altså på linje med Hovedbestyrelsen i sine anbefalinger til medlemmerne, som mellem den 10. og 23. marts skal tage stilling til resultatet ved en urafstemning. 8 ud af 13 hovedbestyrelsesmedlemmer anbefaler medlemmerne at anerkende overenskomsten.
På Arbejderen.dk kunne man i går læse, at også Danmarks Lærerforening står overfor beslutningen om, hvorvidt forliget med de kommunale arbejdsgivere skal godkendes eller ej. Medlemmerne kan fra i dag, torsdag, stemme ja eller nej til forslaget. I forbindelse med afstemningen kommer der anbefalinger fra kredsformænd rundt om i landet. Formand for Frederiksberg Lærerforening, Ane Søegaard, anbefaler medlemmerne at stemme nej, da hun ikke mener, at DLF’s krav om ændring af arbejdstidsreglerne og etablering af rammer for et sundt arbejdsmiljø er blevet imødekommet. Hun betvivler ikke, at DLF’s forhandlere har presset det bedst mulige resultat igennem, men KL’s manglende opfyldelse af DLF’s krav placerer fortsat lærerne i en dårlig situation. Ane Søegaard finder det ikke forsvarligt at lade stå til i yderligere tre år. Også andre kredsformænd og medlemmer mener, at overenskomsten er for forpligtigelsesløs fra arbejdsgivernes kant. Kredsformand i Ballerup, Morten Refskov, ser medlemmernes accept af en hensigtserklæring, som ækvivalent til at lægge sig fladt på ryggen. Fra både anbefalere af ja og nej er der enighed om, at den manglende kollektive arbejdstidsaftale får konsekvenser i form af yderligere besparelser og forringelser.
I går, onsdag, underskrev HK Kommunal ifølge HK.dk en aftale med regionerne om en treårig overenskomst for kontoransatte, lægesekretærer og it-medarbejdere. Aftalen byder på anseelige forhøjelser af pensionerne med en stigning på mindst 0,34 % til alle. Ufaglærte, assistenter på laveste grundløn og ledende lægesekretærer tilgodeses især i dette henseende. Derudover er der aftalt penge til en kompetencefond, hvor medlemmerne hver især kan søge op til 25.000 kroner årligt til videreuddannelse. Formand for HK Kommunal, Bodil Otto, er godt tilfreds med resultatet. Hun ser pensionsstigningerne som en økonomisk tryghedsfaktor og er desuden begejstret for den økonomiske polstring af kompetencefonden, som forhåbentlig kan tilgodese alle ansøgere. Der er ydermere aftalt et projekt som skal sætte fokus på de ledende lægesekretærers rolle i sygehusvæsenet. Soile Friis, som er formand for Dansk Lægesekretærforening , hvis medlemmer i hovedsagen hører hjemme under HK Kommunal , forventer, at projektet vil tildele ledelsesfaget en højere grad af anerkendelse på lægesekretærområdet. Soile Friis er overordnet tilfreds med overenskomsten og mener, at styrkelsen af kompetencefonden kan sikre medlemmerne økonomisk i det lange løb.
Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.