7. april
Det fremgår af Sygeplejersken.dk, at Sundhedskartellet den 27. marts stemte ja til overenskomsterne på det kommunale og regionale område. 41,7 procent af medlemmerne fra Sundhedskartellets elleve medlemsorganisationer gav deres mening til kende, og 92,8 procent heraf stemte ja til aftalen. Formand for Sundhedskartellet og Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, så gerne, at stemmeprocenten havde været højere og ønsker at sætte fokus på vigtigheden af medlemsdemokratiet ved fremtidige afstemninger. Hun understreger, at der venter et stort implementeringsarbejde forude, hvor organisationerne i fællesskab vil søge at få det maksimale ud af aftalerne gennem en række initiativer. Om afstemningen i medlemsorganisationen Dansk Sygeplejeråd siger Grete Christensen, at deltagelsen på 37,9 procent ikke er tilstrækkelig. Dog er den store tilslutning på 91,2 procent afgørende for implementeringen af aftalerne. En anden medlemsorganisation, Farmakonomforeningen, sagde ligeledes ja til overenskomsten med en stemmeprocent på 47,7 procent. 96,6 procent heraf stemte ja til aftalen.
Også Socialrådgiverne har den 27. marts stemt ja til overenskomstresultatet. Ifølge Socialrdg.dk deltog 42,3 procent af medlemmerne i afstemningen, og heraf stemte 97,1 procent ja til aftalen. Dansk Socialrådgiverforenings formand, Maibrit Berlau, er positiv over, at medlemmerne udviser tilfredshed. På det statslige område er overenskomstresultaterne endnu ikke helt på plads trods et overvældende ja fra medlemmerne, da det samlede statsresultat afhænger af de statsligt ansatte i en række andre organisationer.
Det fremgår af Sl.dk, at socialpædagogernes overenskomstfornyelse blev vedtaget den 31. marts med stor opbakning fra medlemmerne. 31,1 procent af medlemmerne afgav deres stemme til urafstemningen. Heraf stemte 93 procent ja til aftalen. Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, glæder sig over, at så stor en del af medlemmerne tilslutter sig den nye aftale, da den har stor betydning for medlemmernes hverdag. Han er selv godt tilfreds med forliget - både hvad angår lønstigningerne og den nye arbejdstidsaftale. Han havde dog gerne set en større procentuel medlemsdeltagelse i afstemningen, hvilket Socialpædagogernes Landsforbund vil arbejde på fremadrettet.
Ifølge Ugeskriftet.dk har Yngre Lægers medlemmer den 31. marts stemt ja til årets overenskomstresultat. Kun 37,8 procent af Yngre Lægers medlemmer deltog i urafstemningen, hvilket Yngre Lægers formand Camilla Rathcke ærgrer sig over. Trods aftalens manglende gyldighed grundet den lave stemmeprocent er Camilla Rathcke glad for, at 88,5 procent heraf stemte ja til aftalen.
Djøf Offentligs medlemmer stemte den 27. marts ja til overenskomstresultaterne i stat, kommuner og regioner. Det fremgår af Djoef.dk, at 26 procent af medlemmerne stemte og 88,7 procent heraf stemte ja. Formand for Djøf Offentlig, Lars Quistgaard, mener, at Djøf Offentlig har fået det ud af overenskomstforhandlingerne, som de kom efter, hvilket også ses afspejlet i afstemningen. Det fremgår af Magister.dk, at også Dansk Magisterforening har stemt ja til deres resultat. 18 procent af medlemmerne stemte, og 77,4 procent heraf stemte ja. Dansk Magisterforenings formand, Ingrid Stage, mener der er tale om et overbevisende flertal og hævder at have etableret en acceptabel aftale trods den smalle ramme arbejdsgiverne satte. Resultatet godkendes endeligt i Akademikerne den 8. april.
Du kan printe dagens resumé ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.