1. marts

I går blev Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) enige om en ny treårig overenskomstaftale for 43.000 ansatte i finanssektoren. Af finansforbundets hjemmeside fremgår det, at hovedpunkterne i den nye overenskomst er:

  • En samlet økonomisk ramme på 6 procent i perioden
  • Aftalte lønstigninger på 5,85 procent frem til 31. marts 2020
  • Større frihed for virksomheder og medarbejdere til lokalt at aftale arbejdstid
  • En større del af lønforhandlingerne decentraliseres
  • Øgede midler til kompetenceudvikling målrettet virksomhedsinitiativer
  • Arbejdsgruppe, der i overenskomstperioden skal analysere og komme med bud på, hvordan der sikres holdbarhed omkring arbejdslivet i finanssektoren.

Formand for Finansforbundet, Kent Petersen, udtrykker tilfredshed med aftalen, som sikrer medarbejderne en rimelig lønstigning. Da sektoren gennemgår store forandringer er han desuden tilfreds med den styrkede kompetenceudviklingspulje og initiativerne til at sikre et holdbart arbejdsliv. Administrerende direktør i FA, Marianne Dissing, mener, at begge parter kan se sig selv i resultatet. Hun glæder sig særligt over den forsvarlige økonomiske ramme samt den øgede fleksibilitet, som giver virksomhederne større råderum indenfor overenskomstens rammer.

Det fremgår af Teknisk Landsforbunds hjemmeside, at TL og Dansk Mode & Textil i går indgik forlig om en ny treårig overenskomst på tekstilområdet. Forliget består af 18 protokollater. TL fremhæver følgende som forligets vigtigste forbedringer:

  • Der sikres betalt frihed d. 24. december
  • Seniorer sikres mulighed for at holde op til mange dages ekstra fri uden nedgang i den udbetalte løn i de sidste arbejdsår gennem anvendelse af pensionsbidrag, fritvalgslønkonto og opsparing af feriefridage
  • Der indføres mulighed for at aftale akademiuddannelse med sin arbejdsgiver og opnå tilskud fra efteruddannelsesfonden
  • Der indføres fuld løn under de 13 ugers betalt forældreorlov
  • Bidrag til fritvalgslønkontoen forhøjes fra 2 til 4 procent i perioden

Læs alle 18 protokollater her

Læs artikel

3F skriver d. 1. marts, at 3F og Horesta er gået hver til sit efter nogle dage med intense forhandlinger om en ny overenskomst for cirka 60.000 ansatte i restaurationsbranchen. Det er anden gang, at parterne holder pause i forhandlingerne. Næstformand i 3F Privat Service, Hotel og Restauration, John Frederiksen, udtaler, at det er parternes opfattelse, at de ikke er langt fra hinanden. Ifølge forhandler og formand for Horestas bestyrelse, Jens Zimmer Christensen, holdes der mange pauser i alle forhandlinger af denne type. Parterne har endnu ikke aftalt en ny dato for genoptagelse af forhandlingerne.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.