31. marts

Finansforbundets medlemmer har stemt ja til forhandlingsresultatet med 95,4 procent af stemmerne. 71,6 procent af de stemmeberettigede deltog i urafstemningen, og kun 4,2 procent heraf stemte nej til forslaget. Formand for Finansforbundet, Kent Petersen, er tilfreds med udfaldet af afstemningen, da han mener, forbundet har lavet en god aftale med mærkbare og fornuftige lønstigninger samt fokus på kompetenceudvikling. Mest af alt er han glad for, at så mange valgte at give deres mening til kende, da det betyder meget både nu og på længere sigt, at der er solid opbakning til overenskomsten.

TL har indgået forlig med Praktiserende Landinspektørers Forening (PLF) om en ny treårig overenskomst. Aftalen rummer lønstigninger på 6,6 procent i perioden samt etablering af efteruddannelsesudvalg i de seks største landinspektørvirksomheder. Mindre virksomheder kan frivilligt etablere lignende udvalg. Der indføres desuden en femte seniorfridag med løn fra 1. april 2019, og tilskuddet til at deltage i TL-årsmøder stiger med 500 kroner. PLF havde en række krav om øget fleksibilitet, som de frafaldt under forhandlingerne. Urafstemningen starter i næste uge, og resultatet offentliggøres den 2. maj 2017.

Læs artikel

HK/Privat og Danske Fysioterapeuter er blevet enige om en ny treårig overenskomst for kliniksekretærer. Faglig sekretær i HK/Privat, Charlotte Meyer, fortæller, at lønnen stiger med 400 kroner for alle løntrin i april 2017 og igen i april 2018. I april 2019 stiger alle løntrin med 360 kroner. Hun mener, at det er en pæn lønstigning uden at være prangende. Samtidig er det et godt afsæt til de personlige lønforhandlinger på klinikken, siger hun. Som noget helt nyt får de ansatte nu fuld løn under graviditets-, barsels- og forældreorlov i sammenlagt 27 uger. Det gælder også ved adoption. Fædre får fuld løn under fædreorlov i to uger. Alt i alt mener Charlotte Meyer, at der er tale om en fornuftig aftale.

Læs artikel

Forbundet Arkitekter og Designere sender nu den nye overenskomst med Dansk Industri til urafstemning, og de anbefaler medlemmerne at stemme ja. Der har været fokus på at sikre rammerne for lokale lønforhandlinger, kompetenceudvikling og fleksibilitet. FAOD mener at have givet meget få indrømmelser på arbejdstiden og til gengæld fået forbedringer som samlet set udgør et tilfredsstillende resultat.

Læs artikel

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.