13. februar

Ifølge CO-industri.dk er aftalen om nye overenskomster, som CO-industri og DI indgik søndag i dag blevet godkendt af CO-industris Centralledelse. Denne består af repræsentanter fra de ni medlemsforbund. Med de forbedringer som aftalen medfører, anbefaler CO-industris Centralledelse, at der bliver stemt ja, når overenskomstaftalerne bliver sendt til afstemning blandt forbundenes medlemmer.

Læs mere på CO-industris hjemmeside

Ifølge hk.dk giver sektorbestyrelsen i HK/Privat grønt lys for industriforliget og anbefaler at medlemmerne stemmer ja. Den øverste myndighed i HK/Privat tilslutter sig dermed formandskabets anbefaling af et ja. Formand for HK/Privat Simon Tøgern giver også udtryk for, at der er opnået solide forbedringer til medlemmerne hele vejen rundt. Særligt fremhæves elementer som mere efter- og videreuddannelse, større indflydelse på arbejdstiden og større fleksibilitet for blandt andet børnefamilier og seniorer. Simon Tøgern håber desuden at løfte stemmeprocenten blandt medlemmerne til nyt rekordresultat.

Læs mere på HKs hjemmeside 

Ifølge 3F.dk skal der i den kommende uge forhandles ny overenskomst på plads på hotel- og restaurationsområdet. Forhandler og næstformand i 3F Privat Service, Hotel og Restauration John Frederiksen udtrykker, at der først og fremmest er fokus på uddannelse. Arbejdskraften skal kvalificeres og der skal sikres flere faglærte. Derudover udtrykker John Frederiksen, at han gerne ser, at tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter får en mere fremtrædende rolle. Ydermere skal der ifølge John Frederiksen sættes fokus på, hvordan 3F og arbejdsgiverne i Horesta får undersøgt arbejdsforholdene i housekeeping. Forhandlingerne mellem 3F og Horesta starter tirsdag.

Læs mere på 3F's hjemmeside

Ifølge en pressemeddelelse på FOA.dk, ser FOAs formand Dennis Kristensen industrioverenskomsten som et godt afsæt for FOAs forhandlinger på normallønsområdet. Resultaterne fra industriens område kan ikke overføres direkte til FOAs privatansatte medlemmer, men har lagt spor for de kommende forhandlinger. Dennis Kristensen ser industrioverenskomsten som tegn på, at krisen er et overstået kapitel. Dette afspejles i en række positive træk i overenskomsten, hvilket blandt andet gælder satsningen på uddannelse og kompetenceløft, samt det øgede fokus på fritvalgsordninger, børnefamilier og seniorbestemmelser.

Læs mere på FOAs hjemmeside

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.