13. marts

Forligsmand Ole Hasselgaard modtog fredag status på overenskomstforhandlingerne for de parter, der endnu ikke havde indgået forlig om fornyelse af overenskomsterne på det private arbejdsmarked. Hasselgaard forhørte sig desuden med DA og LO om situationen og rapporterede på den baggrund, at der er indgået forlig på overenskomstområder, der omfatter omkring ¾ af de involverede lønmodtagere. Forligsmanden opfordrer parterne til at fremskynde forhandlingerne mest muligt og deltager fortsat i de forhandlinger, hvor der er anmodet om hans bistand.

Forligsmanden meddeler, at han næste gang skal orienteres om status på forhandlingerne om fornyelse af overenskomster på de områder, hvor parterne ikke er nået til enighed inden torsdag d. 16. marts kl. 09.30. Overenskomstparter, som på dette tidspunkt endnu ikke har indgået forlig, vil med kort varsel blive indkaldt til forhandling i forligsinstitutionen. Forligsmanden vil udsætte de varslede konflikter i yderligere to uger, hvilket giver parterne mere tid til forhandling. Han skal mødes med DA og LO torsdag d. 16. marts kl. 18.00.

Forligsmand Ole Hasselgaard har indkaldt TEKNIQ, Blik og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal til nye forhandlinger om vvs-overenskomsten mandag d. 13. marts kl. 14 i Forligsinstitutionen. Fredag brød forhandlingerne sammen pga. uenigheder om vvs-branchens akkordsystem.

Læs meddelelse

I weekenden nåede DI og 3F med Forligsinstitutionens bistand til enighed om fornyelse af den såkaldte Serviceoverenskomst for ca. 74.000 ansatte inden for det private rengøringsområde. Som noget helt nyt indføres der brancheanciennitet, hvilket betyder, at rengøringsassistenter fremover ikke mister deres anciennitet, når de skifter job inden for branchen. Ifølge Fagbladet 3F har dette været den helt store knast været, hvor længe en rengøringsassistent kan bevare sin anciennitet. Med den nye overenskomst er det besluttet, at rengøringsassistenter først mister deres anciennitet, når de ikke har arbejdet i branchen i tre år, hvilket formand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration Tina Møller Madsen, er meget tilfreds med. Arbejdsgiverne har til gengæld fået mulighed for at differentiere startlønnen for nyansatte. Serviceoverenskomsten falder inden for normallønsområdet, og stigninger i satserne samt de øvrige elementer i overenskomsten følger derfor i høj grad transportforliget.

Læs artikel

 2.000 funktionærer i den grafiske branche fik fredag ny treårig overenskomst. Grakom og HK/Privat var fredag indkaldt til forhandlinger kl. 14 i Forligsinstitutionen, men allerede klokken 13.58 kunne parterne meddele Forligsmanden, at de var blevet enige om overenskomstfornyelsen. Mange af elementerne fra industriforliget går igen i den nye overenskomst. Det gælder bl.a. en fordobling af fritvalgskontoen, mulighed for flere seniorfridage og at forældre til mindre børn får bedre forhold, bl.a. i kraft af to nye børneomsorgsdage pr. år. Formand i HK/Privat, Simon Tøgern fremhæver desuden, at mulighederne for at vælge flere tillidsrepræsentanter på større virksomheder bliver udvidet, hvilket giver medlemmerne en stærkere repræsentation på virksomhederne. I øvrigt er det nyt, at HK/Privat lander en overenskomst med Grakom, men ikke med Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA). De to arbejdsgiverforeninger har i mere end 20 år forhandlet deres respektive overenskomster med HK/Privat i fællesskab, men sådan skulle det altså ikke gå denne gang, hvor kun Grakom og HK/Privat nåede til enighed om en overenskomstfornyelse. Forligsmanden har indkaldt DMA til ny forhandling om dagbladenes funktionærindkomst tirsdag aften.

Læs artikel

Dansk Journalistforbund (DJ) og Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) er blevet enige om fornyelse af ni overenskomster for journalister. Der er aftalt en samlet stigning i lønsatserne på 1,2 pct. i hvert af de tre overenskomstår. Lønudviklingen lægges fast i en periode, men parterne understreger, at der er tale om en minimallønsoverenskomst, og i det tredje år kan tillidsrepræsentanterne anmode om en yderligere drøftelse af regulering af personlige tillæg. Ud over de rent økonomiske ændringer, ændres arbejdstidsreglerne eksempelvis på Jyllands-Posten, hvor der indføres en såkaldt månedsnorm hvilket betyder, at overarbejde kan udlignes inden for en måned og ikke kun en uge. Forliget er en del af det samlede mæglingsforslag for det private arbejdsmarked og skal derfor til afstemning.

På journalistforbundet.dk, hvor man kan læse mere om de nye overenskomster, fremgår det, at selvom DJ kunne have ønsket sig større lønstigninger, så måtte de også indgå et ansvarligt forlig. Forhandlingschef Claus Iwersen anerkender, at mediehusene står over for en særlig udfordring i forhold deres forretningsmodel. Han er i øvrigt tilfreds med, at det er lykkedes at sikre den enkelte medarbejder en stor del af lønreguleringen.

Læs pressemeddelelsen fra DJ

Det lykkedes ikke Malerforbundet og Danske Malermestre samt Dansk Byggeri at nå til enighed om en overenskomstfornyelse i weekenden. Parterne er igen gået hver til sit, og Malerforbundet har her til morgen anmodet forligsmanden om hjælp til at bringe forhandlingerne videre. Forbundsformand i Malerforbundet Kresten Vendelboe udtaler: ”Forhandlingerne er gået meget trægt. Især fordi arbejdsgiverne har haft svært ved at blive præcise i forhold til, hvad de ville byde ind med”. Han forklarer desuden, at der har været en manglende vilje blandt arbejdsgiverne til at imødekomme Malerforbundet i forhandlingerne, hvorfor de afbrød forhandlingerne. Forbundsformanden forklarer desuden, at Malerforbundet har haft et stort ønske om at bekæmpe social dumping, men at arbejdsgivernes svar hver gang har været: ”Det må vi ikke for Dansk Arbejdsgiverforening”.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.