14. februar

Ifølge en artikel på Idag.dk udtrykker DI, at muligheden for planlagt overarbejde er et afgørende element i den nye overenskomst mellem DI og CO-industri. Underdirektør i DI, Steen Nielsen, udtaler at dette aftaleelement giver virksomhederne nye fleksible muligheder for at tilrettelægge arbejdet i forhold til deres ordreindgang. I sidste ende vil det ifølge DI give en konkurrencefordel. Den nye bestemmelse er især et redskab, som arbejdsgiverne har mulighed for at falde tilbage på, hvis man ikke kan forhandle sig til rette lokalt. Derudover påpeger Steen Nielsen, at muligheden for at målrette efteruddannelse til særlige formål vil være en fordel for virksomhederne i en situation med mangel på kvalificeret arbejdskraft. 

Læs artikel

Ifølge en artikel i Berlingske forventer CO-industris formand Claus Jensen, at den netop indgående overenskomstaftale mellem CO-industri og DI vil få flere af industriens mænd til at tage forældreorlov. Det skyldes, at der nu gives fuld løn under barsel, hvor der før var et loft. Derfor har de højst betalte mænd ikke længere et argument for at lade være med at tage orlov. Han udtaler at det nu udelukkende er familiens behov og det som forældrene kan blive enige om, der afgør hvem der tager orloven. Han tør dog ikke spå om, hvor stor effekten bliver.

Berlingske, sektion 2, side 6, 14. februar

Overenskomstforhandlingerne mellem byggeriets parter er ifølge en artikel på Licitationen.dk startet. Overenskomsten mellem CO-industri og DI, som faldt på plads søndag, vil formentlig danne ramme for, hvordan det går i de øvrige overenskomster. Dansk Byggeri holdt mandag indledende møder med 3F, og tirsdag holder Dansk Byggeri orienteringsmøde internt i organisationen forud for forhandlingerne. Derfor ønsker Dansk Byggeri heller ikke at udtale sig om de kommende forhandlinger eller på resultatet i industrien. Nogle af temaerne for forhandlingerne er dog arbejdsmiljø, løn og satser, social dumping og seniorordninger. Overenskomsten dækker omkring 80 procent af de timelønnede i byggebranchen. 

Læs artikel

Forbundsformand i Dansk El-Forbund, Jørgen Juul Rasmussen, udtrykker tilfredshed med den nye aftale om industriens overenskomst og ser frem til forhandlingerne om de øvrige overenskomster. Jørgen Juul Rasmussen er særligt tilfreds med forbedringerne der gælder nye uddannelsesmuligheder, ret til seniorordninger, fuld løn under forældreorlov, bedre vilkår til vikarer og nye muligheder for tillidsrepræsentanterne. Forbedringerne i aftalen giver ifølge Jørgen Juul Rasmussen et godt afsæt til de videre forhandlinger med arbejdsgiverne i TEKNIQ. 

Læs artikel

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.