16. februar

Forhandlingerne om VVS-overenskomsten mellem parterne Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og TEKNIQ blev indledt i januar. Mellem parterne er en fælles tro på, at man ved overenskomstforhandlingerne vil opnå et positivt resultat. Ved forhandlingerne har TEKNIQ og Blik- og Rørarbejderforbundet blandt andet samarbejdet om profilering af den nye VVS-energiuddannelse og rekruttering af flere dygtige unge til branchen. Parterne forventer, på grund af en fælles tro på et positivt udfald, også at nå til enighed under de nuværende forhandlinger.

Dansk VVS, side 6

HK og Installatørernes Arbejdsgivere (TEKNIQ) nåede i går aftes til enighed om en ny overenskomst, og blev dermed den første overenskomst efter industriens overenskomst i sidste weekend. Overenskomsten omfatter 1.100 HK-ere i el- og vvs-branchen. Overenskomsten ser ud til at lægge sig tæt op ad overenskomsten for industriens område. Faglig sekretær i HK/Privat er tilfreds med ”solide forbedringer til de HK-ansatte”. Han fremhæver, at fritvalgskontoen stiger med to procentpoint til 6,5 pct. og at seniorer får ret til at købe sig til seniorfridage, hvilket giver den enkelte medarbejder mere fleksibilitet.

Læs artikel

I lederen i Dagbladet arbejderen kan man i dag læse, at industriens nye overenskomst ikke hjælper i kampen mod social dumping. Det møder kritik fra både industriarbejdere, som har udsigt til at skulle arbejde under den nye overenskomst og fra dem, hvis overenskomst endnu ikke er færdigforhandlet. Fællestillidsrepræsentant på Danfoss Nordborg, John Schelde Hansen udtaler, at lønmodtagerne har efterspurgt handling i forhold til at bekæmpe social dumping. Personligt mener han, at der burde indføres kædeansvar, men det blev det ikke til i industriens overenskomst. Forbundsformanden for Blik- & Rørarbejderforbundet, Max Meyer, savnede også diskussionen om kædeansvar og social dumping på industriens område. Meyer mener, at denne diskussion skal løftes i de videre forhandlinger.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.