16. marts

Strejkerne i vvs-branchen fortsatte onsdag, dog i mindre omfang end tilfældet var de to foregående dage. Arbejdsnedlæggelserne gennemføres i protest over, at arbejdsgiverne ønsker et opgør med værnebestemmelsen i vvs-overenskomsten. Administrerende direktør i Tekniq, Niels Jørgen Hansen, kalder strejkerne ”dybt beklagelige” og tilføjer yderligere, at de bedste resultater opnås ved at stå ved de overenskomstaftaler, der er indgået. Dog vil det, ifølge Niels Jørgen Hansen, ikke komme til at påvirke arbejdsgiverne under de igangværende forhandlinger. Niels Jørgen Hansen udtaler, at arbejdsgiverne ikke føler sig mere pressede på grund af arbejdsnedlæggelserne. Blik- og Rørarbejderforbundet har siden de første strejker mandag pålagt medarbejderne at vende tilbage til arbejdet, da strejkerne er overenskomststridige. Forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet, Max Meyer, ønsker dog ikke at kommentere sagen, mens overenskomstforhandlingerne står på. Forhandlingerne om ny overenskomst foregår i Forligsinstitutionen og er sat på pause til i morgen, d. 17. marts, kl. 11. Begge parter er dog fortrøstningsfulde og tror på, at det kan lykkes at blive enige om en aftale.

Licitationen – Byggeriets Dagblad, Sektion 1, Side 3

Flere steder lyder et nej til 42 timers arbejdsuge. Blandt andet giver branchebestyrelsen for Murer, Bygge & Anlægsfolk i 3F Esbjerg udtryk for, at de er klar til at gå hele vejen, hvis ikke arbejdsgiverne vil give efter for kravet om kædeansvar i overenskomsterne, for at komme social dumping i bygge- og anlægsbranchen til livs. Yderligere er der oprettet en Facebookside under navnet ”Nej til 42 timer OK17”, som fungerer som ”et fællesskab der vil arbejde for et NEJ til overenskomstafstemningen 2017”. På Facebooksiden opfordres til at deltage i en underskriftsindsamling mod 42 timers arbejdsuge, hvilket sker via hjemmesiden: www.nejtil42timer.com

Arbejderen, side 9
Arbejderen, side 3

DI og 3F Transport har indgået forlig om Turistoverenskomsten for turistbuschauffører, taxichauffører, busstewardesser, ungarbejdere og andre. Som hovedelementer kan nævnes, at normaltimelønnen stiger med 2,50 kr. pr. time pr. år i overenskomstperioden samtidig med, at der lokalt kan aftales en ugentlig arbejdstid på 42 timer. Flere aftaleelementer kan læses på DI’s hjemmeside.

DI og 3F Transport har yderligere indgået aftale om ATD-overenskomsten, som dækker taxikørsel. Aftalen indebærer blandt andet øget mulighed for lokale aftaler, samt en stigning i afregningsprocenter på 0,3 procentpoint pr. år i overenskomstperioden. Hvis der politisk vedtages ny taxilov, er parterne enige om, som en del af overenskomstaftalen, at mødes igen og drøfte, om der er grund til ændringer i overenskomsten som følge af den nye lovgivning. Læs om flere aftaleelementer på DI’s hjemmeside.  

Endnu en aftale indgået mellem DI og 3F Transport er Vinduespolereroverenskomsten. Overenskomsten sikrer, at medarbejdere og virksomheder lokalt kan indgå aftaler om både arbejdstid og dele af lønnen. Samtidig styrker aftalen vilkårene for tillidsrepræsentanterne og sociale overenskomstbestemmelser. Læs om flere aftaleelementer på DI’s hjemmeside.

Mandag den 13. marts indgik 3F og DI aftale om Isoleringsoverenskomsten for isoleringsbranchen, som dækker teknisk isolering. Overenskomsten dækker cirka 1000 isolatører, der udfører teknisk isolering af rørføringer, ventilation med videre. Som hovedelementer i aftalen kan nævnes, at mindstelønnen hæves pr. 1. marts 2017 med 2,00 kr. pr. år i overenskomstperioden, yderligere afskaffes akkordretten, således at akkord fremover skal aftales. Derudover indeholder aftalen også elementer angående sygdom, orlov, barsel og uddannelse, hvor et element blandt andet er fuld løn under forældreorloven. Flere aftaleelementer kan læses på DI’s hjemmeside.

Fælles for de nye overenskomster hos DI er, at de skal vedtages som en del af et samlet mæglingsforslag. Det vil sige, at de nye overenskomster først træder i kraft, når både arbejdsgivere og lønmodtagere har vedtaget dem som en del af et samlet mæglingsforslag. For virksomhederne betyder det, at de først skal tage højde for de nye regler og satser, når mæglingsforslaget er vedtaget. Indtil da gælder overenskomsterne for 2014-2017.

Læs artikel

Forhandlingerne mellem HK/Privat og Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) om ny overenskomst til dagbladsansatte er brudt sammen. I nat måtte parterne forlade Forligsinstitutionen uden en aftale, efter forhandlinger om funktionæroverenskomsten for HK-ansatte på danske dagblade og aviser. Formand for HK/Privat, Simon Tøgern, giver udtryk for, at DMA står stejlt på nogle urealistiske krav, som man ikke er villige til at bøje sig for. Det er tredje gang, at forhandlingerne mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og HK/Privat bryder sammen. Der er ikke aftalt nye møder.

Læs artikel

Teknisk Landsforenings (TL) hovedbestyrelse godkendte i går, d. 15. marts, de overenskomstforlig, som er indgået på TL’s områder. Når overenskomsterne kommer til urafstemning, anbefaler TL altså medlemmerne at stemme ja.

Læs artikel

DI og Serviceforbundet for VSL indgik en treårig aftale om vagtassistentoverenskomsten den 16. marts 2017. Overenskomsten dækker vagtassistenter, der er ansat i kontrolcentraler på virksomheder i DI Overenskomst II.

Læs artikel

Forligsmanden har besluttet, at der er pause i forhandlingerne om nye overenskomster for slagterindustrien og fødevareindustrien. Parterne i forhandlingerne, Fødevareforbundet NNF og DI, mødes igen fredag den 17. marts i Forligsinstitutionen.

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.