17. februar

HK og Installatørernes Arbejdsgivere (TEKNIQ) nåede i går aftes til enighed om en ny overenskomst, og blev dermed den første overenskomst efter industriens overenskomst i sidste weekend. Overenskomsten omfatter 1.100 HK-ere i el- og vvs-branchen. Overenskomsten ser ud til at lægge sig tæt op ad overenskomsten for industriens område. Faglig sekretær i HK/Privat er tilfreds med ”solide forbedringer til de HK-ansatte”. Han fremhæver, at fritvalgskontoen stiger med to procentpoint. og at seniorer får ret til at købe sig til seniorfridage, hvilket giver den enkelte medarbejder mere fleksibilitet.

Læs artikel

I lederen i Dagbladet arbejderen fremføres synspunktet, at industriens nye overenskomst ikke hjælper i kampen mod social dumping. I Dagbladet udtaler, Fællestillidsrepræsentant på Danfoss Nordborg, John Schelde Hansen, at lønmodtagerne har efterspurgt handling i forhold til at bekæmpe social dumping. Personligt mener han, at der burde indføres kædeansvar, men det blev det ikke til i industriens overenskomst. Forbundsformanden for Blik- & Rørarbejderforbundet, Max Meyer, savnede også diskussionen om kædeansvar og social dumping på industriens område. Meyer mener, at denne diskussion skal løftes i de videre forhandlinger.

Forhandlerne fra Dansk El-Forbund har afsendt 2. konfliktvarsel til de forskellige modparter på DA-området. Varslet følger den fastsatte procedure og er en forudsætning for, at en konflikt kan træde i kraft ved overenskomsternes udløb den 1. marts, hvis parterne ikke kan nå til enighed. Forbundsformand for Dansk El-Forbund Jørgen Juul Rasmussen udtaler, at forhandlinger, særligt med TEKNIQ i forhold til Elektrikeroverenskomsten er svære. Han vil dog ikke komme ind på detaljer omkring, hvad der skiller parterne eller hvad de kan enes om. Dog er det en ambition, at parterne selv får et resultat hjem. 

Læs artikel

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.