23. februar

En række faggrupper har varslet arbejdsstandsninger, som vil træde i kraft den 1. marts. Forligsinstitutionens har dog udsat arbejdsstandsningerne i to uger. Det vil sige, at arbejdsstandsningerne i princippet tidligst kan ske på femtedagen efter udløbet af de to uger eller på femtedagen efter, at forhandlingerne inden for de to uger erklæres for afsluttede af forligsmanden.

Læs artikel 

Begejstringen over OK-forliget på industriområdet blandt tillidsfolk i OK2017-initiativet er begrænset. Helt konkret mener OK2017-initiativet, at der mangler brugbare redskaber til at bekæmpe social dumping. OK2017-initiativet mener at brugbare redskaber til at bekæmpe social dumping blandt andet kunne være kædeansvar, højere mindsteløn eller akkordafsavnstillæg. Dette er dog brancheafhængigt. Det vigtige for OK2017-initiativet er, at der bliver taget hånd om social dumping, og de vil derfor sørge for at lægge pres på arbejdsgiverne, således at de forstår alvoren. Dog er der begejstring at finde i forhold til områder som barsel, børns sygedage, omsorgsdage og større dækning af løntab.

Dansk Erhverv og HK forsøgte torsdag aften for anden gang at nå til enighed om nye overenskomstaftaler for de 186.000 ansatte på handelsområdet. Forhandlingerne brød dog sammen, og der blev ikke aftalt en dato for at genoptage forhandlingerne.

Læs artikel

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.