25. april

Utilfredse arbejdere samles til stormøder fem steder i landet for at organisere modstanden mod arbejdsgivernes mulighed for at varsle overarbejde på op til 42 timer om ugen. Initiativet ”Nej til 42 timer” står bag stormøderne, som afholdes i Odense, Aarhus, Aalborg, Vejle og København. Initiativet har opfordret arbejdspladserne til at diskutere, hvad der nu bør gøres. Tømrer, Daniel Skovhus, udtaler at baggrunden for møderne er, at ”vi ikke vil finde os i, at arbejdsgiverne skal kunne diktere 42 timers arbejdsuge i længere perioder. Det er blevet stemt igennem af andre faggrupper, og vi vil ikke have det trukket ned over hovedet”.

Arbejderen, 25. april, side 1

Falck-stationer i Region Sjælland var i går, mandag den 24. april, ramt af strejke. Redderne er gået i arbejde igen, men afventer svar fra Falck, om de vil implementere en overenskomst, som 87 procent af de ansatte har stemt nej til. Arbejdet blev genoptaget på de sjællandske Falck-stationer klokken 10, men det betyder ikke, at Falckredderne, der er medlem af transportgruppen i fagforbundet 3F, er tilfredse, understreger tillidsmand for redderne i Roskilde, Carsten Nielsen.

Læs artikel

Nordjyske Falckreddere har nedlagt arbejdet i protest mod overenskomstaftalen. Ifølge dr.dk blev redderne enige om den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse på faglige møder tirsdag morgen. 87 procent af landets Falckreddere stemte nej til det samlede mæglingsforlig, men overenskomsten blev alligevel overordnet stemt igennem til stor utilfredshed for redderne.

Læs artikel

Næstformand for NNF, Jim Jensen, skriver i et blogindlæg, at han har modtaget, lyttet til og forstået slagteriarbejdernes utilfredshed med resultatet af OK 2017. Jim Jensen understreger, at Fødevareforbundet forstår, at det endelige resultat af OK17 ikke er ok. Jim Jensens blogindlæg kommer som følge af slagteriarbejdernes arbejdsnedlæggelser i sidste uge. Han roser samtidig tillidsrepræsentanterne for, at der nu er blevet indgået lokalaftaler flere steder. Gennem lokalaftalerne gøres arbejdsgivernes mulighed for at beordre systematisk arbejde, som har været konfliktpunktet, til en dyr og upraktisk paragraf i overenskomsten. Fødevareforbundet NNF har indkaldt tillidsrepræsentanter og talsmænd på slagteriområdet og det fødevareindustrielleområde til stormøde den 12. juni for at drøfte, hvordan man kommer videre oven på det, ifølge Jim Jensen, utilfredsstillende forløb omkring OK17. 

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.