27. februar

3F Transport og DI forhandlede i weekenden overenskomst for omkring 35.000 ansatte, herunder lagerarbejdere, chauffører og havnearbejdere. Efter knap et døgns forhandlinger måtte de søndag afbryde forhandlingerne med henblik på at holde en tænkepause. Parterne aftalte ikke et nyt tidspunkt for at genoptage forhandlingerne.

Læs artikel

I weekenden lykkedes det HK/Privat og Tandlægeforeningen at nå til enighed om en ny treårig overenskomst for omkring 5.000 tandklinikassistenter. Ifølge faglig sekretær i HK/Privat sikres klinikassistenterne en rimelig lønstigning og et godt udgangspunkt til de lokale lønforhandlinger på klinikkerne. Den økonomiske ramme for den nye overenskomst lægger sig tæt op ad industriforliget, men overenskomsten byder også på forbedringer, som specifikt henvender sig til tandlægebranchens behov. Formand for klinikejerne i Tandlægeforeningen, Torben Schønwaldt, fremhæver eksempelvis, at værdien af ikke afholdte kursusdage nu skal indbetales og anvendes på relevante efteruddannelsesaktiviteter.

Læs artikel

HK/Privat og Dansk Mode & Textil indgik i dag ny overenskomst. Overenskomsten omfatter blandt andet salgskonsulenter, sekretærer, bogholdere, administrative medarbejdere og laboranter. Den dækker cirka 1.000 medarbejdere på 300 virksomheder. Aftalen følger i store træk industriforliget, der faldt på plads tidligere på måneden. Det ses blandt andet ved, at seniorer får ret til at få en aftale om seniorfridage, samt at elevsatserne reguleres med 1,7 procent i gennemsnit hvert år og vederlaget til tillidsrepræsentanterne får et løft. 

Læs artikel

Forhandlingerne mellem Danmarks Journalistforbund (DJ) og Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) ventes afsluttet i slutningen af uge 9 eller i uge 10. Oprindeligt var hensigten, at forhandlingerne skulle have været færdiggjort i weekenden, 24.-26. februar. Dog er de særskilte forhandlinger om overenskomsten for Jyllands-Posten og Praktikaftalen endnu ikke færdige og da det endelige resultat afhænger af om parterne på disse områder kan enes, er det usikkert, om de samlede forhandlinger kan afsluttes med forlig, eller om forligsmanden skal inddrages. Parterne er dog fortrøstningsfulde i forhold til, at der kan opnås et resultat og de økonomiske rammer for overenskomsterne er da også på plads. 

Læs artikel

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.