6. januar

Dansk El-Forbund og Tekniq tog i går hul på forhandlingerne om en elektrikeroverenskomst. Det skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad i dag. Dansk El-Forbund repræsenteredes ved forbundsformand, Jørgen Juul Rasmussen samt næstformændene Jens-Olav Pedersen og Jan Jensen. Tekniq repræsenteredes af formand Henrik Fugmann, adm. direktør Niels Jørgen Hansen og underdirektør Thorkild Bang. Af Dansk El-Forbunds hjemmeside fremgår det, at stemningen var optimistisk. De to organisationer er vant til at løse problemer og udfordringer i tæt samarbejde, og i overenskomstperioden har de sammen udviklet en ny lærlingeuddannelse, sat produktivitet på dagsordenen og startet et nyt akkordsystem. Samme gode samarbejde forventes at afspejle sig i de kommende forhandlinger.

Læs artikel

Blik og Rørarbejderforbundet skriver i dag, at den udbredte forventning i fagbevægelsen om nye tiltag og forbedringer ved årets overenskomster også findes hos Blik- og Rørarbejderforbundet. Det udtaler forbundsformand, Max Meyer. Han tilføjer, at forbundet som altid er parat til at finde løsninger for VVS’ere og skorstensfejere, som giver ordentlige løn- og arbejdsforhold samt tryghed, som samtidig skaber arbejdspladser i brancherne. Ved de seneste overenskomstforhandlinger har forhandlingerne med Tekniq ikke båret frugt, og VVS-overenskomsten blev i stedet omfattet af forligsmandens mæglingsskitse. Angående dette års forhandlinger rækker forbundet – med Max Meyers ord – hånden frem og ser på tingene med friske øjne. Der er dog endnu ingen konkrete emner på bordet, og forhandlingerne indledes først efter forhandlingerne på industriens område afsluttes, formodentligt i starten af februar.

Læs artikel

Oldermand i Kjøbenhavns Vognmandslaug, Jørgen K. Jensen, skriver i Lastbilmagasinet en nytårshilsen til laugets medlemmer, hvor han opfordrer dem til at have et vågent øje for at få uorganiserede kolleger med ind i fællesskabet, da vognmandslaugets medlemmer står overfor udfordringer, blandt andet i forhold til nye teknologier og efterspørgselsmønstre. Han skriver desuden om den ny overenskomst med 3F på transportområdet, at han sætter sin lid til, at begge parter i dialogerne er opmærksomme på, at et godt resultat er et, hvor begge parter får noget ud af det. Han skriver, at vognmænd skal kunne styre deres omkostninger, men løn- og ansættelsesforholdene skal gøre faget attraktivt at være beskæftiget i.

Læs artikel

Socialpædagogernes Landsforbund skriver i dag, at kravudvekslingen med Dansk Erhverv den 17. januar kommer til at understrege vigtigheden af at sikre, at de private tilbud stadig er attraktive arbejdspladser for medarbejdere med de rette faglige kvalifikationer. Næstformand i forbundet, Verne Pedersen, udtaler, at forbundet ikke vil stille ultimative krav, men sende klare signaler om forbundets prioriteringer og derved udpege en klar retning for forhandlingen. Et af de centrale krav fra Socialpædagogerne er at få overenskomsten udvidet til at dække socialpædagogiske konsulenter og koordinatorer på det private område. Desuden ønskes det, at medlemmer uden tillidsrepræsentant skal repræsenteres af Socialpædagogernes lokalafdeling. Sidst men ikke mindst rejses der krav om en forebyggende arbejdstilrettelæggelse der sikrer medarbejderne fem-dages uger. For overenskomsten for de pædagogiske vikarer, som forhandles ved samme lejlighed, rejses der blandt andet krav om forhøjelse af løn og pension, kørselsgodtgørelse ved brug af egen bil, samt udvidelse af aften- og nattillæg til også at gælde lørdage, søndage og helligdage.

Læs artikel

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.