9. februar

Arbejdsgiverne – det tidligere DS Håndværk og Industri – skal til at forhandle overenskomst for 16.500 ansatte med CO Industri, VVS, HK, Teknisk Landsforbund og Dansk El-forbund. Ifølge juridisk chef og konstitueret direktør i Arbejdsgiverne, Anne Vibeke Gregersen, har medlemsvirksomhederne et behov for mere lokal forhandling om bl.a. placering af arbejdstid, overtidsbetaling og andet, så planlægningen af arbejdet bliver mere fleksibel. Gregersen påpeger desuden et behov for forhandling af senioraftaler lokalt og hun forventer, at uddannelse og efteruddannelse kommer til forhandling, bl.a. fordi de tilgængelige uddannelsesmidler ikke benyttes fuld ud af de ansatte. 

Læs artikel

Den Grønne Gruppe i 3F giver ifølge en artikel på Fagbladet 3F udtryk for, at en god og positiv tone har præget forhandlingerne om ny overenskomst for anlægsgartnerne. Den nye overenskomst bliver forhandlet mellem fagforbundet 3F på en ene side og Danske Anlægsgartnere på den anden. Ifølge forhandlingssekretær i Den Grønne Gruppe i 3F Flemming Grønsund er parterne enige om at finde en løsning på områder såsom flekstid og styrkelse af uddannelsesindsatsen. Derudover er parterne enige om, at det er en uholdbar situation, at der ikke er aftalt pensionsordning for anlægsgartner- og greenkeeper-elever. Dog er flere forhandlingsområder såsom løn, pension, opsigelsesvarsler, barsel samt løndumping stadig uafklarede.

Læs artikel

I en artikel i Fagbladet 3F fremgår det, at Den Grønne Gruppe i 3F i overenskomstforhandlingerne mellem fagforbundene 3F, NNF samt Danske Mejeristers Fagforening på den ene side og Mejeribrugets Arbejdsgiverforening på den anden side vil fokusere på mere uddannelse til medlemmer ansat på mejeriområdet. Gruppeformand i Den Grønne Gruppe i 3F Vagn Henriksen giver udtryk for, at efteruddannelse og uddannelse er nødvendigt, hvis man vil have chancer for job på mejeriområdet i fremtiden. Desuden vil den Grønne Gruppe forsøge at forhandle højere løn og pension hjem til medlemmerne. Vagn Henriksen udtaler blandt andet, at Den Grønne Gruppe ikke vil anerkende, at DI lægger et loft på 12 pct. på arbejdsmarkedspensionen.

Læs artikel

Ifølge Faod.dk er forhandlingerne mellem Forbundet Arkitekter og Designere og DI nu i gang. Forbundet Arkitekter og Designere har opstillet temaer til forhandlingerne som løn, barsel, uddannelse og pension. Direktør i Forbundet Arkitekter og Designere Arne Ennegaard Jørgensen udtaler at lønnen ikke er steget som forventet, selvom det går godt i branchen. Derfor er sikring af medlemmernes lønudvikling øverst på Forbundet Arkitekter og Designeres liste.

Læs artikel

Du kan printe dagens resume ved at klikke på print-ikonet øverst til højre på siden.