10. maj 2017

To nye specialer om arbejdsmarked

Anna Ilsøe fra FAOS har vejledt to specialer, der hver især dykker ned i hjørner af det danske arbejdsmarked. Specialerne undersøger, analyserer og diskuterer henholdsvis de udfordringer, som tillidsrepræsentanter står overfor ved en fyringsrunde, og hvad der sker, når en virksomhed indfører individuelle løntillæg, der forhandles mellem medarbejder og den nærmeste leder.

"Det tager kun 30 min. at vælte en tillidsrepræsentant" er skrevet af Maria Jørgensen Haddar og tager afsæt i den udfordring, som tillidsrepræsentanter står i, når der er fyringsrunde på arbejdspladsen.
Specialet undersøger bl.a., hvordan tillidsrepræsentanten opretholder et stærkt forhandlingsmandat under en fyringsrunde, hvor vedkommende kan blive udfordret af sin loyalitet overfor medarbejderne.
Læs mere

"Brug af individuelle løntillæg i et arbejderkollektiv" er skrevet af Signe Uhrenholdt Madsen og tager afsæt i, hvordan individuel kvalifikationsløn påvirker arbejderkollektivet.
Specialet undersøger bl.a. hvilke udfordringer, der kan opstå mellem ledelse og tillidsrepræsentanter og mellem medarbejdere og tillidsrepræsentanter i en forhandlingsproces af et nyt lønsystem.
Læs mere her